Flash news

Flash news

Vlissingen opent deuren coffeeshops voor buitenlandse toeristen

Bijna tien jaar geleden, in 2012, voerde Vlissingen in Zeeland het ingezetenencriterium in. Buitenlandse toeristen mochten niet meer de coffeeshop in. Dat leidde natuurlijk tot extra overlast en straathandel. Vanaf 1 april is dat voorbij. Vooralsnog gaat het om een proef die een jaar duurt, om te zien of de openstelling van de twee coffeeshops in Vlissingen voor buitenlandse bezoekers succesvol is. De gemeente hoopt dat de illegale handel en overlast afneemt. In Zeeland hebben slechts twee andere gemeenten coffeeshops. Terneuzen en Goes. Zij volgen ‘met interesse’ het experiment in Vlissingen.

flash news
flash news

Muziek voor elk soortje

Nadat Seth Rogan’s Houseplant cannabis onlangs ook in Californië geïntroduceerd werd, was de website enige dagen onbereikbaar door de grote toeloop. Meer hierover elders in ons blad. Een van de coolste merkstrategieën die het Houseplant-team bedacht, was om een set albums uit te brengen om het drievoudige spectrum van de soorten te begeleiden. In een Instagram-bericht legt Rogen de ingrediënten van elk vinyl uit: “De Sativa LP zit vol vrolijke muziek, de Indica LP is super zacht en de Hybrid LP zit er precies in het midden.” Het ontwerp voor de albumhoezen,  gebaseerd op chique retro-kleurenpaletten, is behoorlijk dope, waardoor het product een stijlvolle jaren 70-esthetiek krijgt. En de muziek? Daar is niks mis mee!

Virginia wordt 16e USA staat met legale wiet!

En het gaat gewoon door in de USA. Virginia is de 16e staat die cannabis legaliseert. Een doorbraak vanwege een extra reden: het is de eerste nogal conservatieve staat die wiet legaal maakt. Tegen de zin in van de Republikeinen, want die stemden allemaal zonder uitzondering tegen. Desondanks ging het voorstel door met een meerderheid van 48-43 en 20-19 in beide parlementen. Het was dus nog wel spannend. De verkoop van legale wiet duurt helaas nog even; dat gaat pas in 2024 beginnen. Een eerste stap is het opzetten van een regelgevende instantie voor cannabis in deze staat.

flash news

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht