High on Design

High on Design

Cannabis en creativiteit gaan heel goed samen

Cannabis en creativiteit gaan heel goed samen. Dat geldt niet allen voor bijvoorbeeld muziek, film, literatuur of mode, maar ook voor design. Ontwerpers zijn creatieve geesten en cannabis kan daarbij heel inspirerend werken.
High on Design

Van het prehistorische China en het oude India tot Parijse cafés en de vlakten van de Nieuwe Wereld, cannabis heeft een legendarische en complexe geschiedenis die continenten en millennia omvat. Het is gebruikt in religieuze ceremonies door Shinto-priesters en Rastafari’s, en het heeft creatieve bewegingen beïnvloed, waaronder Amerikaanse jazzmuziek, de Beat Generation, de tegencultuur hippies en hiphop.

High on Design

Nieuwe esthetiek

Cannabis is nu uitgegroeid tot een florerende internationale bedrijfstak. Het is in verschillende landen legaal geworden. Dat heeft de weg geëffend voor een nieuwe generatie designbewuste consumenten en ondernemers. Bij Uitgeverij Gestalten verscheen daarover een prachtig boek: High on Design – The New Cannabis Culture. Het bekijkt op inspirerende wijze de nieuwe esthetiek en trends van de hedendaagse cannabiscultuur, maar geeft ook een diepgaande kijk op het fenomeen cannabis met betrekking tot politiek, geschiedenis, legalisatie en samenleving. Met geavanceerde producten en modern design geven jonge bedrijven de cannabiscultuur een verfrissend eigentijdse esthetiek.
High on Design

Coffeeshops als moderne designpaleizen

High in Design richt zich vooral op de internationale cannabiscultuur, maar ook binnen onze eigen grenzen is duidelijk dat er steeds meer oog is voor design. Het uiterlijk van de coffeeshop is in tientallen jaren gedoogcultuur waanzinnig veranderd. Vooral de laatste tijd zie je dat een toenemend aantal ondernemers zich er bewust van is dat een mooie uitstraling van groot belang is. Gerenommeerde architecten en interieurontwerpers hebben vele coffeeshops omgetoverd tot moderne designpaleizen waar het goed toeven is. Tenminste, wanneer onze coffeeshop, ons geliefde Nederlandse cultuurfenomeen, ook weer die verblijfsfunctie krijgt, nadat het corona-virus is overwonnen.

High in Design
Santiago Rodriguez Tarditi
Uitgeverij Gestalten

www.gestalten.com

Lees ook over het boek ‘American Hemp Farmer

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht