Verbod op blowen op straat vanaf 20.00 kan toch!

Verbod op blowen op straat vanaf 20.00 kan toch!

In tegenstelling tot eerdere beweringen blijkt het wel mogelijk om het bezit en gebruik van softdrugs na 20.00 ’s avonds te verbieden. Zo blijkt uit een schrijven van minister Ferd Grapperhaus aan de Tweede kamer dat het een misverstand is dat het blowverbod niet zou kunnen in vanwege het Nederlandse gedoogbeleid.

Het kabinet kondigde vorige week een verbod op het bezit en gebruik van softdrugs in de openbare ruimte tussen acht uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends om daarmee coronabesmettingen terug te dringen. Juristen zeiden al snel dat het verbod in strijd was met het gedoogbeleid. De SGP kwam met een motie om een verbod toch mogelijk te maken.

Minister Grapperhaus laat weten dat hij aan de motie tegemoet kan komen want het gedoogbeleid geldt alleen voor de verkoop in coffeeshops. Softdrugs in bezit hebben is sowieso al verboden en daarmee dus ook het gebruik ervan.

Vanavond zullen de burgemeesters welke voorzitter zijn van een veiligheidsregio in gesprek gaan met Grapperhaus. Het optreden tegen softdrugsgebruik op straat zal dan ook besproken gaan worden.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht