Criminelen beroven vele wietshops tijdens rellen VS

Criminelen beroven vele wietshops tijdens rellen VS
Opvallend veel cannabiswinkels in de VS zijn tijdens rellen na de dood van George Floyd doelbewust aangevallen en beroofd. Alleen in Californië werd bij minstens 43 wietshop de hele voorraad weggenomen. Ook in Chicago was het raak. Sommige eigenaren denken dat de georganiseerde misdaad hier achter zit.

“Dat kan niet anders. Op videobeelden is te zien dat professionele inbrekers met apparatuur om kluizen mee open te breken actief waren”, vertelt een van hen die anoniem wil blijven. Sommige winkels hebben een schade van minstens 10.000 dollar geleden. Debby Goldsberry van Magnolia Oakland vertelt dat haar winkel werd leeggeroofd door 20 bewapende mannen. The Farmacy Berkeley werd in hetzelfde weekend drie keer beroofd. Eigenaar Sue Taylor: “ They were armed robbers. Na middernacht kwamen ze in verschillende wagens en overmeesterden ze onze bewakers. Ze waren na vijf minuten weer weg. Net voordat de politie kwam. Gelukkig kregen ze de geldkluis niet open.”

SAFE Banking Act

Net als in Nederland willen banken in de VS geen zaken doen met de cannabisbranche. De vele legale wietwinkels zijn dus verplicht een cash only business en daarom vaak doelwit van criminelen. Tijdens mijn bezoek bij een cannabis dispensary in Santa Ana in Californië waren tijdens de openingsuren meerdere bewakers met automatische wapens aanwezig. In de VS wordt al enige tijd gewerkt aan een wet waarin banken verplicht worden om zaken te doen met de legale cannabisindustrie, de zogenaamde SAFE Banking Act. Tot het zover is moeten de wietshops veel geld blijven uitgeven aan veiligheid.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht