Cannabisbranche worstelt met pesticiden

pesticide-wietteelt

Onvoorziene nieuwe problemen

De legalisering van cannabis in steeds meer Amerikaanse staten brengt onvoorziene nieuwe problemen met zich mee. Zolang wiet illegaal wordt gekweekt, is het een gewetensvraag of de teler wel of niet naar zware bestrijdingsmiddelen grijpt. Met legale kwekerijen die ook voor kwetsbare medische gebruikers produceren, ligt dat uiteraard anders. Eind april werden in Denver na veelvuldige klachten van consumenten bij één kweker 60.000 planten in quarantaine gezet vanwege het gebruik van gevaarlijke pesticiden. Desondanks bestaat er in de VS geen regelgeving voor bestrijdingsmiddelen die bij cannabisteelt zijn toegestaan.

De regels voor voedingsgewassen zijn niet zonder meer toepasbaar op cannabis, dat zowel gegeten als gerookt wordt. De regelgeving voor de tabaksteelt is evenmin bruikbaar, omdat daarin wel is vastgesteld welke producten mogen worden gebruikt, maar niet hoeveel resten daarvan in het eindproduct aanwezig mogen zijn. Extra complicatie is de kostbare technologie die nodig is voor meer onderzoek en controles.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht