Woerden als proefgemeente voor verkoop ‘overheidswiet’

Woerden moet zich bij het Rijk aanmelden als proefgemeente voor de verkoop van ‘overheidswiet’. Progressief Woerden neemt het voortouw. ,,De volksgezondheid is er bij gebaat.’’ Burgemeester Victor Molkenboer moet er echter nog even over nadenken.

©anp

Fractievoorzitter Marieke van Noort van Progressief Woerden wil burgemeester Victor Molkenboer graag over de streep trekken. Molkenboer laat aan deze krant weten nog geen beeld te hebben van wat het experiment van het Rijk om wietteelt in gemeenten te legaliseren, precies inhoudt: ,,En daarna is het de vraag wie het initiatief voor deelname zou moeten nemen, het college of de raad?’’, vraagt hij zich af. Er mogen ruim tien grote en middelgrote gemeenten aan de proef meedoen.

Van Noort kijkt verheugd op van het ‘staatswietpuntje’ in het regeerakkoord: ,,Volgens mij zijn alle progressieve partijen er voorstander van. Wij hebben altijd gezegd dat het heel vreemd is dat een coffeeshop wel wiet mag verkopen, maar het niet legaal kan inkopen. Met deze maatregel wordt de coffeeshophouder een gewone ondernemer.’’

Straathandel

De door de overheid gereguleerde wiet heeft minder van de werkzame stof thc. Daar is, zegt ze, de volksgezondheid bij gebaat. Van Noort is niet bang dat dat lagere percentage leidt tot meer straathandel. ,,Wat wel kan is dat bendes die zich met de illegale wiet bezighouden andere kanalen zoeken om hun handel te verkopen.’

Progressief Woerden beraadt zich nog op hoe Woerden zich moet aanmelden. Ze gaat te rade in Breda waar deze week een motie is aangenomen om zich aan te melden.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht