Hoe klinkt een cannabisplant?

Hoe klinkt een cannabisplant?
Heb je je ooit afgevraagd hoe een cannabisplant zou klinken? Dat vroeg Tom Wall zich ook af. Wall, een experimentele muzikant en wietliefhebber, gaat binnenkort ‘florganoleptische’ muziek spelen met zijn wietplanten en zijn band de Cosmic Knot in Michigan.

Wall experimenteert al enkele jaren met plantenmuziek en florganoleptic is de term die hij heeft bedacht om zijn muzikale interacties met planten te beschrijven. Aloë Vera, pijnbomen en marihuana maakten allemaal deel uit van de verkenningen. Wall verbindt elektroden met de wortel van de plant en met een blad om de plantmuziek te genereren. Muziek genereren uit de elektronische handtekening van planten is niet zo ongebruikelijk. Wat Wall onderscheidt, is dat hij de planten in de band brengt. Hij speelt mee. Of zoals Wall heeft ervaren,  de plant speelt met hem mee. Telkens wanneer Wall begint te spelen langs de noten die door de plant worden gegenereerd, beginnen de noten van de plant met hem in harmonie te komen.

Plantenbewustzijn?

Wall en zijn mede-experimentatoren kloppen op de deur naar het idee van plantenbewustzijn, en werken samen met muzikanten en wetenschappers om “de hoax eruit te halen”, hoewel Walls op basis van zijn ervaringen behoorlijk overtuigd lijkt. En dan is er de marihuana. Wall was overtuigd van de medische eigenschappen nadat hij naar zijn vader had gekeken. “De reden dat ik zo diep betrokken was bij cannabis, was de medicinale kracht ervan. Mijn vader heeft meer dan 10 ruggengraatoperaties ondergaan. Hij gebruikte cannabis als een van zijn belangrijkste manieren van medicatie. Daardoor leerde ik het als medicijn te gebruiken. Ik ontdekte dat cannabis een van de krachtigste geneeswijzen is die we momenteel in ons leven hebben, en dat verandert niet snel. “

Hoe klinkt een cannabisplant?

Growshop

Wall had vroeger een growshop en doet nu therapeutische tuinbouwconsulten. Hij heeft enkele eigen soorten ontwikkeld. Hij gaat jammen met zijn eigen creatie Cosmic Splooge en met Gorilla Glue # 4. “Toen dit voor het eerst begon, had ik de gevangenis kunnen ingaan omdat ik een plant had, en nu mag ik ermee jammen”, zegt Wall. “We zijn echt al op de hoogte van die planten en zien hoe ze zich aanpassen aan wat we doen. Het is interessant dat planten tot op zekere hoogte echt bewust zijn.” Wil je er zelf mee aan de slag omdat je denkt dat je Haze in je thuiskweek best eens muzikale kwaliteiten zou kunnen hebben, op zijn website wordt uitgelegd hoe een en ander werkt, en welke producten je daarvoor nodig hebt.

www.musicoftheplants.com

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht