HighLife Cup 2021 – Jurering: de buitenwiet categorie

HighLife Cup 2021 - jurering: de buitenwiet categorie
In dit deel behandel ik de buitenwiet categorie, die ik inmiddels heb afgerond nadat ik eerder al de Hasj Import, Nederhasj en Extracties had afgerond.

Hulp van Gweedo

Hulp kreeg ik daarbij in de vorm van onze columnist Gweedo en buitenwiet columnist op CNNBS. Dat kwam wel goed uit, want na de vele harde binnenwiet toppen, valt de buitenwiet aanvankelijk tegen. Tenminste, als je het alleen van de buitenkant beoordeelt zoals ik eerst had gedaan.

Het is dan ook niet zo’n simpele categorie om aan mee te doen. Het is alweer mei en de buitenwiet is geoogst ergens tussen september en december van vorig jaar, wat betekent dat het bijna de zes maanden ‘shelf-life’ is gepasseerd. Daarnaast moet er ook van die plant(en) aardig wat af zijn gekomen dat er nog steeds van over is voor de verkoop in de coffeeshop en zelfs voldoende om aan een cannabis cup mee te doen.

Maar ik was erg blij überhaupt met de komst van Gweedo en dat ik in hem een vrijwel net zo fanatieke en serieuze jury vond als ikzelf, met als extra toegevoegde waarde wat meer kennis van buitenwiet.

Twee Dynavap vaporizers als hulpmiddel

De meeste buitenwiet is dan ook als traditionele joint gerookt, maar een groot deel is alleen met de Dynavap gejureerd. Gelukkig had ik er twee liggen en had Gweedo zelf een stormaansteker mee, dat maakte het allemaal net wat makkelijker en sneller. Als je namelijk per se van iedere sample een hele joint rookt, duurt het eeuwig. En sommige samples zijn gewoon net niet goed genoeg meer daarvoor.

Maar ondanks dat ik er een beetje tegenop zag, viel het reuze mee. Natuurlijk is het beoordeeld als buitenwiet, maar op uitwerking scoorden ze allemaal wel een voldoende. Sommigen viel alleen de uiterlijk en geur nogal door de mand waardoor ze een onvoldoende scoorden. Op smaak heeft er voor mij maar een een onvoldoende.

Mijn top 3 van de in totaal 11 samples stak dan ook vrij stevig bovenuit de rest, alhoewel de middenmoot er niet veel achter lag. Foto’s ga ik je besparen, want heel fotogeniek waren ze precies niet. De woorden zijn voldoende mag je van mij aannemen.

Volgende week zaterdag volgt deel 5 en verwacht ik ook categorie A (Hybriden Algemeen Hydro) en/of categorie I (Indica) af te hebben als ik kijk naar de lege vakjes. Fijn weekend in ieder geval nog!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht