BOSCH

Jazzliefhebber die moorden oplost

Je zal maar ouders hebben die dol zijn op de Middeleeuwse schilder Hieronymus Bosch, beroemd vanwege zijn apocalyptische gruwelwerken. Dat is de hoofdrolspeler in deze detectiveserie namelijk overkomen. Voor het gemak mogen zijn vrienden hem Harry Bosch noemen.

Inmiddels zijn er al zes seizoenen van deze uitmuntende serie op Amazon Prime verschenen. Een zevende seizoen is later dit jaar te zien en onlangs werd bekend gemaakt dat IMDB TV met een spin off aan de slag gaat. Met dezelfde hoofdrolspeler, de flink getatoeëerde acteur Titus Welliver (want ja, die tattoo’s zijn echt).

BOSCH

Michael Connelly

Bosch is gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijver Michael Connelly. Bosch is een detective bij de afdeling moordzaken in Hollywood. Samen met zijn partner Jerry Edgar gaat hij vaak onorthodox te werk, wat hem veelvuldig in conflict brengt met zijn meerderen, zoals commissaris Irvin Irving. Bosch houdt van jazz en is een workaholic en leeft gescheiden van zijn vrouw Eleanor Wish, die in Hongkong met hun dochter Maddie woont. Inmiddels zijn al ruim 20 delen in de boekenserie van Connelly rond Bosch verschenen. Veel van dit materiaal is inmiddels gebruikt voor de serie. De makers hebben dat op een slimme manier gedaan, want de boeken worden niet afzonderlijk van elkaar verfilmd maar worden verweven in een geheel. Het eerste seizoen is bijvoorbeeld gebaseerd op City of Bones (2002), Echo Park (2006) en The Concrete Blonde (1996). Bijna alle boeken van Connelly zijn in het Nederlands vertaald.

BOSCH

‘Money’ Chandler

Bosch is een van de meest succesvolle Amazon Originals die de betaalzender heeft bedacht. Niet voor niets hield de serie het zeven seizoenen vol, waarbij zowel critici als de kijkers de serie goed waardeerden met 8.4 op IMDB. Bosch heeft deels een Nederlands tintje; Pieter Jan Brugge, geboren in Deventer, is een van de producers. Toen fans hoorden dat er een eind aan de serie kwam, was de roep groot om toch door te gaan. Dat is gelukt. In de spion off gaat Titus Welliver samen met de duivelse advocaat ‘Money’ Chandler gewoon door waar Bosch eindigt. Michael Connelly: “Ik ben hier buitengewoon enthousiast over en ik denk dat de fans die om meer Bosch hebben gevraagd dat ook zullen zijn. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.” In de tussentijd zal een andere tv-serie, The Lincoln Lawyer, gebaseerd op Connelly’s romans over advocaat Mickey Haller, over enige tijd op Netflix te zien zijn.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht