Kort Nieuws

Kort nieuws COVER
In eerdere edities schreven wij al eens over Alfie Dingley, een Engels jongetje dat aan epilepsie lijdt. Zijn moeder Hannah Deacon voerde lange tijd een campagne om Alfie met mediwiet te mogen behandelen. Die behandeling werd een succesverhaal, want Alfie’s epileptische aanvallen verdwenen als sneeuw voor de zon na zijn druppels wietolie. 
Kort Nieuws

Maar Brexit dreigde aan dit alles een eind te maken. Door de regelgeving rond de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU was het niet langer mogelijk om de wietolie, die door het Nederlandse bedrijf Bedrocan werd geleverd, naar Warwickshire, de woonplaats van de inmiddels negen jaar oude Alfie, te leveren. Gelukkig streken de autoriteiten over hun hart en is de levering van de medicinale cannabis met zes maanden verlengd. Achter de schermen wordt naar een permanente oplossing gezocht. Moeder Hannah: “Ik huilde toen ik het nieuws hoorde. De komende maanden krijgt Alfie gelukkig zijn medicijn. Maar het wordt tijd dat de regering eindelijk eens met een definitieve oplossing komt.” De doorbraak kwam nadat Hannah maar liefst driemaal met de Britse Minister van gezondheid, Jo Churchill, had gesproken. Een woordvoerder van het Ministerie van Gezondheid meldde “dankbaar te zijn dat de Nederlandse regering zo snel met ons aan een oplossing wilde werken.” Hij voegde daar aan toe dat er gesprekken gaande zijn om tot een permanente oplossing te komen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht