Dope State

Dope State

Hilarische serie over wietindustrie in Californië

Niet alleen op Apple TV, maar ook op YouTube kun je inmiddels materiaal van de satirische serie Dope State vinden. Gabriel Sunday begon al in 2015 met de voorbereidingen voor deze stonercomedy, die uiteindelijk in 2018 afgerond was. In de zesdelige serie vinden we Sunday terug als de cannabisjournalist Tyler Gopnik, die de legale cannabisindustrie in Californië wil portretteren. Daarvoor bezoekt hij een aantal excentrieke karakters.

Gabriel Sunday groeide op in de Bay Area rond San Francisco: “Iedereen die ik kon was op een of andere manier bij de wietwereld betrokken. Dope State is een ode aan die wietwereld en een satire op de Californië cultuur.” In de eerste episode maken we kennen met zijn alter ego Tyler Gopnik, die zichzelf introduceert met de woorden “I am a marihuana enthusiast and journalist”, terwijl hij uit een gigantisch bong inhaleert.

No Country for Old Hippies

De episodes hebben hilarische titels als Tree Jizz & Tazzy Dabs en No Country for Old Hippies. Tazzy Dabz is een ‘trans-female rapper/influencer’ die graag kinderen met epilepsie wil helpen. Beweert ze. Een onherkenbare Gabriel Sunday nam de rol van Tazzy Dabs zelf op zich. In No Country for Old Hippies bezoeken we old skool dealer Cooter, die mijmert dat zijn vak “a lost art is that is going the way as the dodo’. Cooter beseft dat hij als ouderwetse dealer geen toekomst meer heeft, omdat rijke Wall Street investeerders de hele cannabisindustrie op zullen kopen. Cooter: “Ik ben een dinosaurus, ik weet het. Ik maak me geen illusies.”

Dope State

Bud, Bath & Beyond

De crew van Dope State kan uiteraard niet om Mendocino heen, waar ze een illegale wietkwekerij bezoeken die de eigenaren willen veranderen in een Bud &  Breakfast. In Silicon Valley gaan ze langs bij een start-up die zich bezighoudt met holografische cannabis en bekijken ze spreadsheets van een investeerder die met de legale wietindustrie in de VS snel rijk wil worden. Een andere grappige aflevering is een bezoek aan D.A.D.D.Y, oftwel Dads Against Drugs Destroying Youth. CBD wellness komt aan bod in Bud, Bath & Beyond. Het mooie van Dope State is dat hoe ridicuul sommige karakters ook lijken te zijn, je ze in werkelijkheid in real life in Californië tegen kunt komen. California is a state of mind, wordt wel eens gezegd, en dat heeft Gabriel Sunday met zijn Dope State perfect en heel raak in beeld gebracht. Sunday: “We hebben alle scenes geschoten bij echte wietkwekerijen en we rookten echte wiet. Er is veel satire in deze serie, maar het is allemaal gemaakt met veel liefde voor de wietcultuur.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht