Het ongelofelijke verhaal van de HoverStash

Het ongelofelijke verhaal van de HoverStash

Dit is de coolste stash ter wereld

Wie van cannabis houdt, bewaart die doorgaans in een glazen pot, een blik of misschien een C-Vault. Maar wat zou je zeggen van een zwevende stash-box, die je wiet met vier leds verlicht en voorzien is van drie vergrotende lenzen? Derrick Bergman testte, als een van de eersten in Europa, de HoverStash en vertelt het inspirerende en dramatische verhaal achter de coolste stash ter wereld.

Ruim drie jaar geleden, in juni 2017, kreeg ik een mailtje van Anne Kimmel uit Asheville, North Carolina. Ze zou de maand daarop een paar dagen naar Amsterdam komen om te praten over het product dat ze met haar zoon David aan het ontwikkelen was. Ze had begrepen dat ik veel contacten had in de cannabiswereld en vroeg of ik misschien wat tips wilde geven. Aan de telefoon vertelde ze meer over dat product: een superdeluxe, zwevende stash-box om je cannabis te bewaren en – vooral – te presenteren.

Zweven

De HoverStash dus; ‘hovering’ betekent zweven. We hadden een paar leuke gesprekken via Skype en telefoon, waarin ik haar zoveel mogelijk tips en contacten gaf voor haar bezoek aan Amsterdam. Toen het eenmaal zover was, moest ik onze geplande dinerafspraak helaas afzeggen, maar we bleven contact houden. Zo zag het er lang naar uit dat de HoverStash haar Europese première zou beleven op Cannabis Bevrijdingsdag 2018.

Noodlot

Het proces van prototype naar verkoopbaar product bleek echter meer tijd te kosten dan voorzien. In zekere zin waren Anne en haar zoon David amateurs, maar met het enthousiasme en de toewijding zat het wel goed. De HoverStash zou pas op de markt komen als alles vlekkeloos en stoner proof werkte. Dat lukte niet in 2018. En in het voorjaar van 2019 sloeg het noodlot genadeloos toe.

Op 2 maart 2019 werd David Hynes, Anne’s zoon, zakenpartner en bedenker van de HoverStash, dood gereden door een dronken automobilist in New Orleans, waar hij de bruiloft van een vriend bijwoonde. David fietste met een groepje vrienden door de stad na een Mardi Gras parade, toen de auto het fietspad op reed. Er vielen twee doden en zeven zwaargewonden. Letterlijk een paar dagen later hadden Anne en David een afspraak staan bij een producent in New York, die de HoverStash in productie wilde nemen.

Droom

‘We knokken door om David’s droom werkelijkheid te maken’, mailde Anne me eind februari dit jaar, vlak voor het uitbreken van de corona crisis. ‘De HoverStash is op dit moment in productie en we leggen de laatste hand aan onze website. Als we de eerste zending ontvangen, wil ik je er graag eentje sturen.’ Toen het daarna maandenlang stil bleef, begin ik me voor het eerst af te vragen of de HoverStash toch een pipe dream zou worden, een geweldig idee dat nooit realiteit wordt. Zeker in de cannabiswereld zou dat niet voor het eerst zijn. Maar mijn aarzelingen bleken onterecht. Half augustus mailde Anne: ‘Zoals je weet, kost alles langer dan verwacht! We sturen je deze week een HoverStash.’ Een paar dagen later overhandigde de man van DHL mij een vierkanten doos uit Asheville, voorzien van een rode ‘Security Checked’ sticker. Handenwrijvend opende ik de doos, denkend aan de ruim drie jaar sinds mijn eerste contact met Anne Kimmel en aan het droeve lot van haar zoon.

Het ongelofelijke verhaal van de HoverStash
Anne en David

Verbluffend

Meteen al een paar sterke punten: een korte, maar duidelijke gebruiksaanwijzing, met plaatjes. Het laten zweven van je cannabis vereist namelijk enige handigheid. De HoverStash bestaat uit een vierkant basis-unit die je op het stroomnet aansluit, een sterke magneet met daaraan vastgemaakt een plexiglas basis en twee plexiglas kubussen met vergrotende lenzen, waar je de cannabis in doet. Om de magneet boven de basis te laten zweven, moet je het ding er precies recht boven houden. Gelukkig krijg je er een handig papiertje bij dat je op de basis-unit kunt leggen om de magneet op de juiste manier te plaatsen. Als de magneet eenmaal zweeft is het appeltje-eitje: je kunt de kubus met cannabis er makkelijk op leggen. En je hoeft maar een klein tikje tegen de kubus te geven om het ding te laten draaien. Met de vier led-lampjes aan, is het resultaat verbluffend. Anne had me al veel eerder verteld dat letterlijk iedereen die een werkend prototype had gezien ‘wow!’ had uitgeroepen.

Wow-factor

De HoverStash is natuurlijk een gimmick: het is niet iets wat je nodig hebt. Als je je cannabis vooral goed, licht- en luchtdicht wilt bewaren, dan kun je beter iets anders gebruiken. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om de wow-factor. Niet om conserveren, maar om presenteren. De twee slogans van HoverStash sluiten daarop aan: Highlight your Highlife en vooral: ‘If it’s legal, why hide it?’ De HoverStash is een viering van de legalisering, waardoor je je wiet niet meer angstvallig hoeft te verstoppen, maar er de show mee kunt stelen.

De prijs is niet mals, $174,99 (€147) voor de Amerikaanse markt. Maar de HoverStash is dan ook bedoeld voor mensen die veel geld besteden aan goede cannabis of bijvoorbeeld een eersteklas draagbare vaporizer. En nu ik de HoverStash een paar dagen in gebruik heb, luidt mijn conclusie: nog nooit zo’n coole stash gezien. David zou trots zijn geweest op zijn moeder.

Website: https://hoverstash.com/

Meer informatie:
support@hoverstash.com of
support@master-minded.com

Fotografie: HoverStash

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht