Hakuna Matata in Drachten is verhuisd naar een geweldige locatie

Hakuna Matata in Drachten is verhuisd naar een geweldige locatie

Van 42 naar 350 meter: de Grootste Coffeeshop van het Noorden

Wat een geweldige en immense zaak is coffeeshop Hakuna Matata in Drachten geworden. Na 32 jaar in hun oude vertrouwde stekje, dat wel heel klein behuisd was, zitten ze nu in een prachtig pand aan de Noordkade 74.  Met hun verhuizing naar de ruimte van de voormalige Aldi supermarkt zijn ze nu De Grootste Coffeeshop van het Noorden. 

In 1998 maakte Hakuna Matata de stap naar een coffeeshop. Ze waren al tien jaar een platenzaak, maar vanaf toen kregen ze een gedoogvergunning. Sindsdien zaten ze al die tijd in een kleine ruimte aan de Tine Talmanstraat. Maar ze groeiden uit hun jasje want de klandizie werd groter en groter. Er volgde een lange zoektocht naar geschikte panden, maar nadat de lokale Aldi supermarkt werd gesloten kwam er een droomlocatie beschikbaar.

Wat een ruimte en luxe!

De shop ging in overleg met de gemeente of het haalbaar was. Nadat er groen licht kwam werd actie ondernomen. Ze zijn er lange tijd mee bezig geweest maar al die inzet werd beloond. Met de opening van de nieuwe zaak aan de Noordkade heeft Hakuna Matata een gigantische stap vooruit naar de toekomst gezet. Want wat een geweldige ruimte hebben ze nu. Ze zijn van 42 naar 350 vierkante meter gegaan. Wat een ruimte! Hiermee zijn ze de Grootste Coffeeshop van het Noorden geworden. En niets is te dol. Loungebanken, biljarttafels, alles gloednieuw. Wat een luxe! En niet te vergeten een super ventilatiesysteem wat in deze tijd wel heel erg goed uitkomt.

Duurzaamheid

Maar er is meer. Het team achter Hakuna Matata heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat er hoog is ingezet op dat aspect bij de verbouwing van de supermarkt. Zonnepanelen, een warmtepomp, van het gas af; Hakuna Matata is up to date qua klimaatbeheersing voor de volgende decennia.

Ruime parkeergelegenheid

Hakuna Matata heeft als een van de twee coffeeshops in Drachten een grote regionale betekenis voor de verkoop van cannabis. De omliggende gemeenten voeren een nulbeleid qua coffeeshops, dus klanten komen van heinde en verre om hun groene rookwaren te halen. Op de oude locatie zorgde dat wel eens voor parkeerproblemen. Dat is nu verleden tijd, want Hakuna Matata beschikt over een parkeerterrein waar maar liefst 52 parkeerplaatsen zijn. Parkeren is geen probleem meer. Kortom: een perfecte oplossing die iedereen blij maakt. Het parkeerterrein is gelegen aan de achterzijde (“Easyparking Dr88” aan de Eibertsbek), aan die kant is óók de ingang van de shop.

Goedkope prijzen

Je ziet vaak dat de prijzen van de wiet en hasj (en koffie en thee, etcetera) een stuk lager zijn in de provincie dan in de Randstad. Dat zie je hier terug. Mensen hebben niet heel veel geld in deze regio, dus houden we de prijzen laag, aldus Hakuna Matata. Ondanks die lage prijzen is de kwaliteit van de wiet en hasj dik in orde. ‘Ik heb het idee dat hier liefde in de wiet wordt gestoken’ zegt een klant op Internet: ‘De Juicy Fruit is een geweldig fruitig wietje.’

Vriendelijk personeel

De complimenten voor de service van het personeel liegen er ook niet om op de sociale media. Op een enkele mopperaar na is iedereen dik te spreken over de service bij Hakuna Matata. Daar wordt ook speciaal op gelet, aldus de shop. ‘Uiteraard hebben wij huisregels, maar klantvriendelijkheid staat hoog in ons vaandel. De klant is “koning”.’

Toekomst

Met deze geweldige locatie heeft Hakuna Matata een uitmuntende basis gelegd voor de toekomst. Er is een binnentuin en er zijn plannen voor een nog bredere service, met de verkoop van broodjes en dergelijke. Als eerst die vervelende corona maar weg is. Hoe dan ook, de hele regio rond Drachten mag blij zijn met deze prachtige nieuwe versie van Hakuna Matata. Want zo relaxed en luxe blowen in je coffeeshop om de hoek? Dat is voor weinigen weggelegd. Dus geniet er van, daar in het noorden.

Hakuna Matata
Noordkade 74
9203 CG Drachten
www.hakuna-matata.nl

Open
Zondag tot donderdag : 10.00 tot 22.00
Vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 23.00

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht