Flash news

Johan van Laarhoven uit de cel

Eindelijk was het zover.  Eind augustus mocht Johan van Laarhoven de gevangenis verlaten. De rest van zijn straf moet hij voorlopig met een enkelband uitzitten. Vlak voor zijn vrijlating was er nog een laatste pesterij van het Openbaar Ministerie, want Van Laarhoven werd onderworpen aan een aantal lange verhoren. Eind september komt een zes-delige serie over cannabis op de Nederlandse televisie. Hierin speelt de zaak Van Laarhoven een centrale rol. Meer hierover elders in dit nummer.

TV-serie Cannabis
Tilburg

Gemengde berichten uit Tilburg

Er komen gemengde berichten uit Tilburg. Natuurlijk is het wél de gemeente die vier jaar geleden toestond dat het PGMCG mediwiet voor eigen gebruik mag kweken. Daarmee zijn ze uniek. Maar het is ook de gemeente die lokale vestigingen van The Grass Company wil sluiten. Buitenlandse bezoekers mogen dan weer wél de coffeeshops in de stad bezoeken, iets dat helaas niet geldt voor alle Brabantse steden. Eind deze zomer kwam nog een ‘goed nieuws’ bericht uit Tilburg. Burgemeester Theo Weterings (VVD) meldde dat de gemeente de komst van twee extra coffeeshops toestaat. Daarmee moet het aantal van 11 naar 13 coffeeshops groeien.

Zwitsers wietexperiment alleen voor ‘ervaren’ blowers

In Zwitserland komt een wietexperiment, maar alleen ‘ervaren cannabisgebruikers’ mogen zich aanmelden. De studie moet aantonen wat de effecten van legale cannabis in Zwitserland zijn. De experimenten komen in de grotere steden: Bazel, Bern, Biel, Genève en Zürich hebben zich allemaal aangemeld. Alleen mensen die momenteel cannabis gebruiken en dat kunnen bewijzen mogen meedoen. Het bewijs wordt bepaald aan de hand van een haarmonster. Er is nog wel een knelpunt. Een aantal politici wil dat alleen in Zwitserland gekweekte, biologische cannabis wordt gebruikt. Daar is nog onenigheid over. Volgens schattingen zijn er 200.000 blowers in het land. Hoeveel daarvan bereid zijn om mee te doen aan de proef is nog even afwachten.

Zwitserland
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Reageer op dit bericht

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.