Flash news

ChristenUnie wil duurzame wietzakjes

Opmerkelijk nieuws uit Arnhem. De lokale fractie van de ChristenUnie pleitte begin september in de gemeenteraad voor het gebruik van milieuvriendelijke wietzakjes. Na hun oproep beloofde burgemeester Ahmed Marcouch dat hij hun idee gaat meenemen in zijn gesprekken met coffeeshops, justitie en veiligheid. De oproep van de ChristenUnie zorgde her en der voor gefronste wenkbrauwen. De partij is immers een fervent tegenstander van het gebruik van wiet en wil cannabis verbieden en alle coffeeshops sluiten. Maar ChristenUnie-raadslid Nathalie Nede redeneerde dat de gemeente Arnhem de wietverkoop al faciliteert door deel te nemen aan de wietproef, en dan kan het beter op een “duurzame manier”.

Duurzame wietzakjes
drone zakjes wiet

Drone strooit met zakjes wiet

Als manna uit de hemel strooide begin september een drone in Tel Aviv met zakjes wiet. Activisten van Green Time wilden daarmee hun roep om legalisering van cannabis in Israël kracht bij zetten. In een verklaring schreven zij: ‘Het is zover. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de Green Drone die je gratis cannabis bezorgt vanuit de lucht.” Tientallen voetgangers raapten de zakjes wiet op. De politie was echter ook aanwezig en deed er alles aan om de gelukkig graaiende burgers voor te zijn. Twee activisten die de drone zouden hebben bestuurd werden opgepakt. Cannabis voor recreatieve doeleinden is verboden in het land. De regering zet wel volop in op de productie van mediwiet, waarmee ze veel geld wil verdienen.

Vlaamse gemeente komt met eigen hennepproef: tegen overlast muggen

Knettergek worden ze er van. Miljoenen knijten, of knutten (of knozels, of mietsen), zoals deze kleine zandvliegjes ook wel genoemd worden, plagen de inwoners van de Vlaamse gemeente Wichelen. Maar ze hebben er iets op gevonden, want de gemeente verspreidt nu eigengekweekte hennepplanten. Want, aldus burgemeester Kenneth Taylor in de media: “Wie zo’n plant in zijn buurt heeft, wordt minder gestoken door de kleine mugjes.” Naar eigen zeggen kreeg hij het idee van een inwoner uit Wichelen. Die vertelde de burgemeester van de afschrikwekkende potentie van de hennepplant tegen de verfoeilijke mugjes. Al drie jaar is een werkgroep actief om de invasie van de knijten stop te zetten. Die komen af op het slib van de Schelde. Wetenschappers en natuurclubs volgen de hennepproef op de voet.

knijten
Heb je hulp nodig bij een drugsgerelateerd probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je lokale hulplijn. In geval van onmiddellijke levensbedreigende omstandigheden, bel nu 112!

Reageer op dit bericht

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.