Canadese cannabisbranche in zwaar weer

Canadese cannabisbranche in zwaar weer
CanStats, de Canadese variant van het CPB, blijft persberichten uitgeven waarin wordt benadrukt hoe succesvol de legale cannabis in Canada inmiddels is. Het zou inmiddels al om ruim 8 miljard Canadese dollar omzet gaan. En dat is 215% meer dan in oktober 2018, toen cannabis werd gelegaliseerd. Tegelijkertijd wordt beweerd dat de zwarte markt, oftewel de illegale verkoop van cannabis, met ruim 20% is gedaald.

Dat lijken indrukwekkende cijfers. Maar de werkelijkheid is anders. Vele Licensed Producers zitten in grote problemen. Mismanagement en verloren oogsten of gewoon te slechte kwaliteit hebben vele nieuwe bedrijven in de problemen gebracht. Tel daarbij dat de Canadese overheid op provinciaal niveau eerder tegen dan mee werkt. Zo zijn in de belangrijkste Canadese provincies nog steeds veel te weinig winkels waar je legale wiet kan kopen. Bovendien worden door lokale overheden flinke bedragen gevraagd voor vergunningen en zit er een fikse btw op de legale wiet. Gevolg: de zwarte markt kan moeiteloos concurreren.

Edibles en THC-drankjes

Eerder werd door verschillende bedrijven hoog opgegeven over de komst van legale edibles en cannabis drankjes. Maar ook daar kampt de industrie met allerlei problemen. De houdbaarheid van THC in blikjes soda zou lastig zijn en het gebrek aan verkooppunten blijft de industrie parten spelen. De overheid heeft inmiddels meerdere malen beterschap belooft, maar de uitrol van nieuwe wietwinkels blijft tergend langzaam verlopen. Al voor de corona-crisis zagen grote bedrijven als Canopy Growth Corporation en Aurora Cannabis zich gedwongen om honderden werknemers te ontslaan. CGC heeft zich inmiddels teruggetrokken uit verschillende landen in Afrika en Zuid-Amerika, waar eerder met veel bombarie overnames werden gemeld. Op dit moment is het voor de prille Canadese wietindustrie vooral stilzitten en uithuilen en bedenken waar er geld bespaard kan worden. Meerdere ontslagen en faillissementen zijn niet uitgesloten.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht