Chinezen inhaleerden 2500 geleden potente THC-wiet

Chinezen inhaleerden 2500 geleden potente THC-wiet

Wanneer ooit begonnen is met wiet roken, daar zijn archeologen het niet altijd over eens. Nieuwe sporen bewijzen weer eens, het was heel lang geleden.
In het westen van China, tegen de grens met Tadzjikistan, vonden wetenschappers van de Academy of Social Sciences op een begraafplaats in het Pamirgebergte resten wiet in oude branders en verkoolde steentjes. Spectaculair aan de ontdekking is dat een redelijk hoog THC-gehalte aangetroffen is. Volgens de onderzoekers werd de wiet op hete stenen verhit waarna de dampen werden geïnhaleerd als onderdeel van een begrafenisritueel.
Er werden al eerder cannabisresten uit deze periode gevonden, maar nu is er voor het eerst bewijs geleverd dat deze archeologenwiet wiet THC-potent was. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Science Advances.

Chinezen inhaleerden 2500 geleden potente THC-wiet

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht