Kort nieuws

Kort nieuws COVER

Vaping crisis VS eist al 47 slachtoffers

Ondeugdelijke vaping cartridges hebben al geleid tot minstens 47 doden in de Verenigde Staten. In de illegaal gefabriceerde capsules zit volgens onderzoekers een dodelijke cocktail van vloeibare vitamine E. Een aangekondigd verbod op vaping ging op het laatste moment niet door.

Kort nieuws

Het verbod was al in kannen en kruiken, aldus ingewijden in het Witte Huis. Twee maanden eerder beloofde de Amerikaanse president Donald Trump dat vaping voorlopig verboden zou worden, om meer slachtoffers te voorkomen. Hij zou tot dat besluit zijn gekomen na druk van zijn vrouw en kinderen. Op campagne in Kentucky werd hij echter geconfronteerd met boze bedrijven en hun klanten. De campagne We Vape, We Vote bleek succesvol. Trump was bang om steun in cruciale staten te verliezen en een ban op vaping kwam er dus niet. In onder andere Indië en Thailand is vaping al verboden, de verwachting is dat meer landen zullen volgen.

Volgens onderzoekers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC waren eind november ruim 2000 mensen opgenomen met de mysterieuze nieuwe longziekte. Bij testsamples bij 29 patiënten werd telkens vloeibare vitamine E aangetroffen. Bij 82% vond men THC en bij 61% nicotine. De beschuldigende vinger gaat vooral naar de illegale cartridges, die via internet en louche bedrijven worden verspreid. Maar inmiddels is er ook angst dat vaping toch minder onschuldig is dan eerst werd gedacht. Wordt vervolgd.


VS neemt voorzichtige stap richting legale cannabis

Een speciale commissie van het Huis van Afgevaardigden in de VS stemde met ruime meerderheid voor een wetsvoorstel om cannabis ook federaal te legaliseren. Het besluit werd door de wietbranche met groot enthousiasme ontvangen, maar er is nog een lange weg te gaan.

Kort nieuws

De zogenoemde MORE (Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement) Act) zorgt er voor dat cannabis van de lijst van verboden middelen wordt geschrapt. In de commissie was de stemverhouding 24 voor en 10 tegen. De kans dat het voorstel het later in het gehele huis haalt is groot, aangezien de Democraten daar inmiddels een meerderheid hebben. De volgende stap is echter problematisch, want het voorstel zal ook in de Senaat behandeld moeten worden. Daar hebben de Republikeinen de meerderheid. Bovendien is Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de Senaat, een verklaard tegenstander van cannabis. Jerrold Nadler van de Democraten: “De criminalisering van cannabis is een fout geweest. Laten we dat oplossen en er een eind aan maken.” Zijn Republikeinse collega Ken Buck temperde het optimisme: “Ik denk niet dat de Senaat hiermee gaat instemmen. Het is verspilde energie.” Inmiddels is het recreatieve gebruik van cannabis in 11 Amerikaanse staten plus Washington DC legaal. Mediwiet is legaal in 33 staten.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht