Wiet van een dakterras

Wiet van een dakterras
De Nederlandse zomer van 2018 was spectaculair goed voor buitenkwekers. De zomer van 2019 was lastiger. Hittegolven werden afgewisseld met regenachtige perioden. Highlife was op bezoek bij een anonieme kweekster.

Ze kweekt op haar dakterras en maakt haar eigen wietolie. Ze startte dit kweekseizoen vroeg met wat autoflowers die inmiddels geoogst zijn en heeft nu nog een aantal reguliere planten staan. Dat zijn Choco Haze en Bruce Banner III.

Kou en regen

De autoflowers hadden dit jaar te maken met kou en regen en produceerden niet heel veel. Veel regen in het begin, dat was niet goed voor de wortels. De resultaten: Blackberry: 15 gram. Six Shooter: 15 + 15 + 15 = 45 gram. White Widow: 17 + 34 = 51 gram. Glue Gelato: 36 + 33 + 36 = 105 gram. Northern Light: 36 gram. De totale opbrengst: zo’n 250 gram. Volgend jaar gaat ze het anders aanpakken. Na enige opmerkingen van de buren heeft ze pas geleden een droogtent met koolstoffilter gekocht. Komend jaar wil ze de relatief dure autoflowerzaadjes daarin onder een lamp vier weken voorgroeien. Dan zijn ze wat steviger bestand tegen de weersomstandigheden buiten.

Wiet van een dakterras

Zorg en aandacht

Dit jaar heeft ze op het einde van de bloei de onderste takken van de autoflowers nog wat opzij geduwd. Dat helpt bij de opbrengst. Hoewel ze op een (hoog) dakterras kweekt, hebben de planten toch last gehad van rupsen en slakken. Die vraten de bladeren op. Maar dat is niet het grootste probleem, vindt ze. Immers; bladeren genoeg. Luizen zijn vervelender, maar dat heeft ze opgelost door lieveheersbeestjes op internet te bestellen. Van de reguliere planten die ze eind oktober gaat oogsten hoopt ze op zo’n 200 gram per plant. Eén zo’n plant is goed voor tien autoflowers, denkt ze. Maar dat is verder natuurlijk wel afhankelijk van het weer. En haar zorg en aandacht.

Wiet van een dakterras

Meer lezen over buitenkweek? Lees hier!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht