Family Business

Family Business

Een Franse Breaking Bad met wiet

Er is bij Netflix nooit een tekort aan cannabisshows. En de nieuwe Franse serie Family Business is nog eens grappig ook. Het gaat om een familie wiens slagerij bijna failliet gaat. Om toch geld te verdienen besluit de zoon des huizes wiet te gaan telen. En dan krijg je een ‘French Breaking Bad but with weed’, aldus een fan op Twitter.

Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen van elk een half uur. Dus heel veel tijd ben je er niet aan kwijt. De serie gaat over de Joodse familie Hazans. Hun slagerij met koosjer vlees is geen succes en dus zoeken de familieleden wanhopig naar een alternatief. Het familiebedrijf zou wel eens roemloos ten einde kunnen komen.  Wat is de oplossing? Juist, ze willen geld gaan verdienen met het telen van wiet. De serie is redelijk absurdistisch met een speciaal soort humor, die misschien niet iedereen zal aanspreken. Toch kunnen ook critici de serie goed waarderen. En dat heeft resultaat gehad, want een tweede seizoen is al aangekondigd.

Family Business

Amsterdam

De hoofdrol wordt gespeeld door de Franse komiek Jonathan Cohen. Hij ziet het niet zitten om de slechtlopende zaak van zijn vader over te nemen. Als hij verneemt dat Frankrijk cannabis wil gaan legaliseren, bedenkt hij een plan om in Parijs de eerste coffeeshop te openen. Dat brengt hem onder andere naar Amsterdam. En zoals dat gaat in een comedy, gaat er natuurlijk van alles mis. Als je van absurdistische humor houdt, dan is Family Business echt iets voor jou. 

Scene-from-Family-Business

Smaakt dit artikel naar meer en wil je meer lezen over soortgelijke programma's?
Lees dan ook eens op Soft Secrets over de serie Hollands Hoop. Waarvan hier een artikel over het eerste seizoen en hier een artikel over het tweede seizoen van Hollands Hoop.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht