Terpenen in Cannabis

Terpenen-in-cannabis

COFFEESHOP RELAX: de gezelligste coffeeshop van Amsterdam

Bij coffeeshop Relax, met twee vestigingen in Amsterdam Centrum en Amsterdam Zuid, kunnen klanten via een uniek keurmerk en de QR-code in de shop zelf alle kenmerken van de beschikbare hasj, wiet en edibles meteen checken. Je komt niet voor verrassingen te staan. Alle info is meteen tot je beschikking en je hebt gegarandeerd schone wiet zonder bestrijdingsmiddelen.

In het laboratorium-rapport dat je via de QR-code voor elke aankoop kan opvragen worden ook de percentages terpenen genoemd. Dat is van belang, want terpenen spelen een grote rol in onze geliefde cannabisplant. Terpenen, die ook wel bekend staan als isoprenen, zijn van plantaardige afkomst en kunnen als natuurlijk ingrediënt in talloze planten worden gevonden, waaronder cannabis. Deze grote groep van organische moleculen die van nature in planten worden gevormd, kunnen in uitzonderlijke gevallen zelfs van dierlijke afkomst zijn, zoals bij sommige insecten als termieten en enkele rups- en vlindersoorten is waargenomen. Zo zullen sommige rupsen bij dreigend gevaar een gevorkt orgaan (osmeterium) uitsteken, waardoor vijanden door de stank van de vrijgekomen terpenen worden verjaagd! Verder beschikken sommige waterkevers over de eigenschap dat ze bepaalde terpenen kunnen afscheiden waardoor schadelijke vijanden worden verdreven.

Amnesia-s5

Sterk geurend aroma

Terpenen, die bekend staan om het sterk geurende aroma dat ze veroorzaken, bieden een beschermende functie voor planten. De krachtige geuren kunnen schadelijke bacteriën, schimmels, planteneters (herbivoren) en andere ongewenste gasten verjagen, zodat ze de plant niet kunnen aantasten. In plaats van de natuurlijke vijanden van de plant af te schrikken, kan de geur van bepaalde terpenen er verder voor zorgen dat waardevolle insecten worden aangetrokken. Dit kan van groot belang zijn voor de bestuiving van planten. Naast deze belangrijke functie bieden ze nog vele andere nuttige biologische
functies, waaronder bijvoorbeeld de bescherming tegen krachtig zonlicht.

Nuttige terpenen

Terpenen die in hennep en wiet aanwezig zijn, beschikken net als de aanwezige cannabinoïden in deze planten uit het cannabisgeslacht, over diverse nuttige eigenschappen. Een groot verschil tussen beiden is dat cannabinoïden uitsluitend in cannabisplanten (en slechts in enkele andere planten) voorkomen en
terpenen in duizenden verschillende soorten planten en kruiden aanwezig zijn.
De terpenen en cannabinoïden die in cannabis aanwezig zijn, hebben een goede onderlinge samenwerking en terpenen zijn zelfs in staat de werking van deze plantaardige cannabinoïden, ook wel fytocannabinoïden genoemd, in gunstige zin te beïnvloeden. Deze gunstige samenwerking tussen de bestanddelen wordt ook wel het entourage effect genoemd.

Relax-Highlife-Cup


Coffeeshop Relax wint met S5 eerste prijs in categorie Haze (hydro) bij Highlife Cup 2019

Het was de allereerste keer dat coffeeshop Relax meedeed aan de gerenommeerde Highlife Cup, de oudste cannabis competitie van Nederland, die al sinds 1994 georganiseerd wordt. En wat een entree werd het van de Amsterdammers. Vanuit het niets scoorden ze meteen een fantastische eerste prijs in de categorie Haze soorten gekweekt op hydro met hun S5. Een geweldige prestatie, want deze categorie is een van de meest populaire categorieën waar heel veel inzendingen voor zijn.

De concurrentie was dus groot, maar coffeeshop Relax kwam, zag en overwon, om de oude Romeinse keizer Julius Ceasar te citeren. Hun S5 was zelfs zo goed, dat deze in de totale score nog heel dicht bij de algehele winnaar kwam. Natuurlijk zijn ze bij coffeeshop Relax meer dan tevreden over hun succesvolle debuut bij de Highlife Cup. “We zijn ongelooflijk blij en trots op onze eerste prijs. We weten dat onze S5 een echte topper is. Maar dat we meteen zo hoog scoren bij de Highlife Cup, daar zijn we echt heel, heel happy mee.” Na hun eerste prijs voor hun Silver Haze bij de Jack Herer Cup eerder dit jaar, is dit in korte tijd de tweede prestigieuze prijs die coffeeshop Relax binnensleept. Daaruit blijkt wel dat je voor topkwaliteit bij coffeeshop Relax aan het goede adres bent.

terpenen2

www.coffeeshop-relax.nl

Coffeeshop Relax Centrum
Binnen Oranjestraat 9
1013 HZ Amsterdam

Tel: 020 – 3311 828
Dagelijks open: 09.00 – 01.00 uur

Coffeeshop Relax Zuid
Vechtstraat 9
1078 RH Amsterdam

Tel: 020 – 7742 606
Dagelijks open: 08.00 – 01.00 uur

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht