NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND

NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND

“We moeten trots zijn op onze cannabiscultuur”

Nee, er is geen afstandscriterium voor het vestigen van een cannabismuseum vlakbij een al bestaand cannabismuseum. Dat is maar goed ook. Want op minder dan 250 meter van het aloude Hash, Marihuana & Hemp Museum van Ben ‘Sensi’ Dronkers is een nieuw Cannabis Museum in Amsterdam geopend. Highlife was bij de opening.

NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND
Thijs Roes wordt geïnterviewd door Powned

Het nieuwe Cannabis Museum kan zich geen betere locatie wensen. Het museum is op een aantal bovenverdiepingen aan het begin van de Damstraat gevestigd, en dat is op zijn Engels gezegd ‘the gateway to the Red Light District, oftewel de Amsterdamse Wallen. In dit deel van de hoofdstad, door critici ook wel Pretpark Amsterdam genoemd, is Engels eigenlijk al de voertaal vanwege het grote aantal toeristen dat het oudste deel van Mokum bezoekt. Dat de uitleg en de gidsen in het nieuwe museum voornamelijk Engelstalig zijn, hoeft dus niet te verbazen.

NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND
Hoe ruiken de belangrijkste terpenen?

Interactie

Via de begane grond, waar een head & seed shop is gevestigd, komt de bezoeker in een hip nieuw museum waar twee zaken meteen uitspringen. Ten eerste is dat het interactieve deel van de expo. Over drie verdiepingen verdeeld hebben bezoekers de mogelijkheid om zelf actief naar kennis over cannabis op zoek te gaan. Er is een erg goede microscoop waar je zelf een top kunt bekijken en waar je de harskristallen haarfijn kunt bewonderen. Een andere leuke gadget is een soort geurpaneel, waar je proefondervindelijk de verschillende dominante terpenen in populaire wietsoorten kan onderscheiden.

NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND
Mossy Giant heeft het museum officieel geopend

Mossy Giant

Het tweede aspect dat opvalt is de prachtige cannabis art van Mossy Giant, oftewel Pieter van Tongeren. Deze boomlange kunstenaar werd ruim een jaar geleden uitgebreid in Highlife geportretteerd, In dat interview onthulde hij de komst van het museum al. Nu blijkt dat zijn rol groter is geweest, want hij was toch een soort aanjager. Niet voor niets viel hem de eer daarom toe om het museum officieel te openen. Met een schaar knipte hij symbolisch de top van een cannabisplant. De grote tuinschaar die meer bij Mossy Giant past en speciaal voor de opening aangeschaft was bleek onvindbaar. En waar vind je vlakbij een tuincentrum met dat soort artikelen in hartje Amsterdam?

NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND
Nugsmasher

Bijdrage normalisering cannabis

Curator Thijs Roes is trots op het nieuwe museum. De wetenschapsjournalist die via Vice (tot 2015) en De Correspondent regelmatig doorwrochte en gewaardeerde artikelen over de Nederlandse drugscultuur publiceert, meent dat het museum een hedendaagse kijk op het gebruik van cannabis levert. Thijs Roes: “We mogen best trots zijn op onze cannabiscultuur. Met dit museum hopen we een bijdrage aan de normalisering van cannabis te leveren.” Mossy Giant voegt daaraan toe: “Of een tweede cannabis museum teveel van het goede is? Nee, er kunnen niet genoeg cannabis museums zijn.”

NIEUW CANNABIS MUSEUM IN AMSTERDAM GEOPEND
Dab Rig (The strongest way to smoke)

Cannabis Museum
Damstraat 6
Amsterdam

www.cannabis-museum.com

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht