Daar bij een huis als van Hans en Grietje!

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Was de aanvang van het kweekverslag opgeluisterd door het liedje ” soms als ik loop door de Brabantse dreven” om aan te geven dat het in Mei Maria maand is en echt de hoogste tijd  om op zoek te gaan naar vers bermkruid met gunstige eigenschappen bestemd voor het medium na compostering…
Vond ik Juni passend beginnen met het Liedje ” Lente kind”  van het orkest zonder naam.

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Helaas vanwege het feit dat het medium zo luchtig is brak de wortel kluit bij het verpoten, en wat was het een slecht weer.. En dan felle zon, tevens naderen wij de langste dag terwijl voor mijn gevoel de lente amper voorbij is.

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Veel van mijn kweekverslag komt uit boeken die ik gelezen heb en veelal zal online te vinden zijn of in de Bieb…En uit het boek van Lois bolk ” appels kweken” komt de truuk met het fruit om de bodem te voeden en stikstof in de grond te brengen…

Kersen van een Hedelfinger kersenboompje, ze hebben al een tijdje gelegen en zijn begonnen met schimmelen en rotten… De suiker in de kers is perfecte voeding voor de nitrificerende bacteriën uit de klaver en de andere vrije Nitrificerende bacteriën, ( wormen delicatesse).

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Plantenspuit water brengt zuurstof in het substraat en verdeeld meteen… de specie kuip heeft extra substraat,,, stekken, stekken, maar de tijd dringt… het spul moet groeien, Sja zo is er toch wel erg weinig licht….. roze led lampjes voor de dames, nog beter en zuiniger dan een spaar lamp vermoed ik.

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Net als een spaarlamp is LED technologie al zo oud als de maanlanding, het is niets anders dan de voorloper van een transistor een diode eigelijk,, tegenwoordig hebben we quad core telefoons dus Sja LED is ouderwetse technologie… geen idee of de rechter zal vinden of zoiets een vorm van professionalisering is… ik zou ze wel durven gebruiken zo achter het raam van mijn woning, het is wel zuinig.

Daar bij een huis als van hans en grietje!

volgende keer hopelijk meer over de chemie die benut word uit de planten, wie meer wil weten over planten met bepaalde stoffen erin kan boekjes lezen over eetbaar onkruid of geneeskrachtige planten ( google met PDF erachter of Chemical constituant of“latijnse naam”.

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Ow en Schizoïde betekend niet gevaarlijk ik krijg hulp van een begeleider van het GGZ ( super relaxte gast Feijenoorder in hart en nieren) ik leef alleen heel erg in mijn eigenwereld en als je met aanspreekt op straat moet ik even uit die wereld stappen.

De fossiel van de laatste foto is ten dele gebruikt als calcium (kalk) bron voor het medium en komt uit winterwijk een dino heeft erop gestapt.

Daar bij een huis als van hans en grietje!

Een kweekverslag van Chris uit Erp

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht