De jacht op THC en de dokter…

Medicinale Wiet

Ik vroeg PeeWee, verslavingsarts en docent naar zijn mening over de jacht op het THC gehalte

 
Over het nederwiet: hoe ga je dat controleren?
De gebruiker heeft het dan al op.

De enige plek waar dat zin heeft is de bron, dat wil zeggen in de koffieshop die dat niet is. Dat betekent wel een enorme belasting voor de politie, die dat zeer frequent zal moeten controleren. Misschien wil de dierenpolitie een helpende hand bieden? Los van de praktische bezwaren, denk ik wel dat je als gebruiker zou moeten weten hoeveel er in zit. Dus eigenlijk opdezelfde manier als bij alcohol. En daarbij zou je de concentratie aan de leeftijd kunnen koppelen. Tot slot: wiet blijft lekker en de vraag zal er niet door afnemen, hoogstens zal de verkoop in het illegale circuit terechtkomen de zwaarste categorie alleen als je boven de 21 bent.

De jacht op THC en de dokter...

En ten leste: er zou wel een waarschuwing op moeten komen, in de trant van de teksten bij tabak, met name dat als er psychotische problemen in de familie voorkomen, een familielid schizofreen is of men zelf vaker hallucineert, dan het advies om geen cannabis te gebruiken.

Een duidelijk standpunt, dat niet alleen door PeeWee wordt gedeeld, maar door vrijwel iedereen die met cannabis heeft te maken.  De medicalisering van (soft) drugs is een slechte zaak. Voor een fles wijn, of een sterke Vodka vraagt de slijter ook niet waar je’t voor nodig hebt. De meeste drinkers zullen langer met de fles Vodka doen dan met de wijn. En zo is’t ook met ster THC: veel blowers blowen gewoon wat minder, anderen houden van een sterk effect. Bovendien zijn er meer psycho-actieve stoffen die het effect van cannabis sturen. Het is allemaal nogal ondoordacht en laten we hopen dat het weer om de zoveelste luchtballon gaat!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht