The Hemp House – Dutch Design Week

The Hemp House - Dutch Design Week

Van 19 tot en met 27 oktober 2019 is de Dutch Design Week in Eindhoven. Op dit evenement wordt The Hemp House gepresenteerd.

Het Hennephuis is het eerste professioneel ontwikkelde gebouw uit kalkhennep in Nederland. Deze biobased bouwmethode neemt méér CO2 op dan er uitgestoten wordt over de gehele keten, van teelt tot bouwmateriaal tot sloop. Maar liefst tweederde van de CO2-uitstoot van een gebouw wordt veroorzaakt door de bouw en de gebruikte materialen, slechts eenderde komt uit het gebruik (bijvoorbeeld verwarming).

The Hemp House - Dutch Design Week

Biobased materialen zoals kalkhennep leveren dus een aanzienlijke bijdrage aan de klimaatdoelen. Kalkhennep zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat door zijn unieke ademende en regulerende eigenschappen. De mix van hennephout met kalk levert een isolerend ‘hennepbeton’ dat volledig circulair is.

The Hemp House - Dutch Design Week

Aan het einde van de levensduur van het gebouw kan de versnipperde kalkhennep gebruikt worden als grondverbeteraar in de landbouw. Architectenbureau Werkstatt heeft een unieke architectuur en detaillering ontwikkeld voor dit materiaal, waarbij de tactiele en visuele kwaliteiten zichtbaar blijven.

The Hemp House - Dutch Design Week

Tijdens de DDW nodigen we bezoekers uit om deze kwaliteiten te ervaren met alle zintuigen. Er zullen een aantal demonstraties/workshops gegeven worden waarbij bezoekers zelf met het materiaal kunnen gaan bouwen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht