Medicinale cannabis bij ADD en ADHD

Veel patiënten met ADHD en ADD hebben baat bij het gebruik van cannabis. Zij hebben vaak eerst reguliere medicatie, zoals bijvoorbeeld Ritalin, gebruikt. Deze medicatie heeft ernstige bijwerkingen. Dit is niet altijd prettig. Veel patiënten zoeken daarom een alternatief. Cannabis kan gebruikt worden als therapeutische ondersteuning naast het gebruik van reguliere medicijnen. Cannabis is volgens de PGMCG en vele patiënten met ADD/ADHD zelfs een goed alternatief voor reguliere medicijnen.

Volgens een intensief onderzoek op internet fora overwegen vele patiënten met ADHD cannabis als therapeutische ondersteuning bij hun aandoening. Zo blijkt uit Duits onderzoek, waarbij de medische gegevens van 30 patiënten werden geanalyseerd, dat volwassen patiënten met ADHD die niet goed te behandelen zijn met reguliere medicatie wel een verbetering kunnen ervaren met cannabis. Het gaat dan om een verbeterde concentratie, betere slaap en verminderde impulsiviteit.

Verbetering

In een kleine placebo-gecontroleerde studie in Engeland van 30 volwassen met ADHD verminderde een cannabis extract (Sativex) hun symptomen. Deelnemers werd willekeurig cannabis of een placebo toegewezen om in te nemen. Cannabis leidde tot een enorme verbetering in de hyperactiviteit / impulsiviteit en verbetering van oplettendheid en emotionele stabiliteit. Onderzoekers schreven dat volwassenen met ADHD minder last van hun symptomen hebben en toch ook helder in hun hoofd blijven na cannabinoïde gebruik. Ook het gedrag van de deelnemers aan dit onderzoek verbeterde.

Veel patiënten met ADHD behandelen zich met succes met cannabis blijkt uit een internet onderzoek. Volgens een intensief onderzoek op internet fora overwegen vele patiënten met ADHD cannabis als therapeutische ondersteuning bij hun aandoening.

www.pgmcg.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht