MILLION MARIJUANA MARCH – Demonstraties en bijeenkomsten in tientallen landen

MILLION MARIJUANA MARCH - Demonstraties en bijeenkomsten in tientallen landen

Elk jaar wordt begin mei overal ter wereld gedemonstreerd voor legalisering van cannabis. Ook dit jaar gingen in vele tientallen steden en landen blowers en growers de straat op. Highlife schrijft over een aantal van die bijeenkomsten. FREE THE WEED! LEGALIZE MARIJUANA!

Dortmund, Duitsland

In Dortmund (Duitsland) kwamen demonstranten voor de zesde maal de straat op. In kif-rookwolken en luisterend naar reggae werd het een vrolijke tocht naar het Hoeschpark. Deelnemers kwamen uit binnen- en buitenland. Bij de veelal jonge demonstranten was de in Duitsland bekende jeugdrechter Andreas Müller uit Berlijn: “Het is belachelijk dat de laatste 50 jaar miljoenen mensen zijn gearresteerd in Duitsland alleen omdat ze wiet rookten.”

MILLION MARIJUANA MARCH - Demonstraties en bijeenkomsten in tientallen landen

Praag, Tsjechië

In de Tsjechische hoofdstad Praag liepen duizenden wietfans mee in de mars. Tsjechië is overigens al een van de meest progressieve landen in het voormalige Oostblok als het op cannabis aankomt. Medicinale cannabis is toegestaan, en de politie knijpt graag een oogje dicht bij legaal gebruik.

San Antonio, Texas

Soms kruisen die pro-wiet bijeenkomsten elkaar gewoon. In San Antonio en andere steden in Texas (Houston en Dallas) werd in hetzelfde weekend ook gedemonstreerd voor legale wiet. Shawna Simpson, een van de organisatoren van de bijeenkomst in San Antonio: “Zodra we onze protestborden lieten zien begonnen automobilisten al te toeteren. Daaruit blijkt dat legalisatie van cannabis in Texas echt mogelijk is.” Het initiatief van de protesten kwam van de organisatie Cannabis Open Carry Walks. Een hint naar de Open Carry wapenvergunningen in deze conservatieve Amerikaanse staat.

MILLION MARIJUANA MARCH - Demonstraties en bijeenkomsten in tientallen landen

Mérida, Mexico

In Mexico werd in negen verschillende steden gedemonstreerd. Het land wordt al lang geplaagd door drugsgeweld van verschillende kartels. In veel plaatsen was de slogan ‘Legale kweek en legale wiet’. Naast Mérida werd er ook gedemonstreerd in de hoofdstad Mexico City en de toeristentrekpleisters Playa del Carmen, Monterrey, Puerto Vallarte en Tijuana.

Cardiff, UK

In Cardiff liepen duizenden mensen mee in een demo die was georganiseerd door Cardiff Cannabis Social Club. Onder een goedkeurende zon werden slogans geroepen: What do we want? FREE WEED. In een aantal andere Britse steden vonden ook protesten plaats.

Medellin, Colombia

Het was zonder twijfel een van de grootste protesten. In Medellin, Colombia kwamen rond de 100.000 mensen bijeen. De tiende keer dat in Medellin een Million Marijuana March plaats vond was dus een enorm succes. De hele binnenstad van Medellin leek in wietwolken gevangen te zijn. Colombia heeft mediwiet inmiddels gelegaliseerd. Maar veel inwoners willen een stap verder en zien legale recreatieve wiet als een welkome stap om het gewelddadige verleden van de drugskartels achter zich te laten. De meest gehoorde slogan: “Nee tegen drugshandel en ja tegen eigenkweek.”

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht