CBD: Wat we tot nu toe weten

CBD: Wat we tot nu toe weten

Cannabidiol, of CBD, is een van de interessantere verhalen in de recente cannabisgenetica. Wat het vooral interessant maakt, is dat slechts 10 jaar geleden de meeste cannabisgemeenschappen nog niet zoveel over CBD hadden gehoord. Tegenwoordig heeft CBD de goedkeuring van de samenleving verworven. Zo is het nu verkrijgbaar in winkelstraten in allerlei winkels. Het gebrek aan psycho-activiteit heeft de populariteit van CBD niet belemmerd. In feite verklaart het gebrek aan psycho-activiteit de populaire aantrekkingskracht zelfs gedeeltelijk.

Er is geen twijfel over. CBD heeft een aantal overtuigende medische toepassingen. Veel mensen kweken tegenwoordig hun eigen CBD-rijke cannabis en rapporteren goede resultaten bij uiteenlopende ziektes als MS, Crohn, Parkinson, artritis en vele andere kwalen. Maar er is één ding dat niet te veel over CBD wordt gezegd. Het is niet voor iedereen. Sommige mensen houden van de effecten van CBD en sommige mensen vragen zich af waar het allemaal om draait. De grootste teleurstelling komt vaak van recreatieve rokers die op zoek zijn naar een sterke high. Dat is een ding dat je meestal niet krijgt van een CBD-variëteit. Maar de aanwezigheid van CBD biedt volgens velen wel een meer afgeronde en plezierige rookervaring. Sommige old school liefhebbers van cannabis zeggen dat de aanwezigheid van CBD hen in staat stelt te genieten van een dieper stoned zijn, meer verwant aan oudere ervaringen uit de jaren zeventig.

CBD: Wat we tot nu toe weten

Mythe?

Wat de vraag oproept, hoeveel CBD kwalificeert een variëteit als CBD-rijk? In de veredelingsindustrie geldt een variëteit met 4% of meer CBD als een CBD-rijke variëteit. Vergelijk dit met een typische THC-rijke variëteit die je kunt kopen bij veel zaadbedrijven. Veel van deze variëteiten zullen ongeveer 0,2% CBD of lager registreren. Was de ‘gemiddelde’ wiet van de jaren zeventig rijker aan CBD dan het nu is? Of is dat een mythe? Zonder uitgebreide analytische onderzoek zullen we het nooit zeker weten. Maar CBD vindt zijn weg terug, misschien kunnen we meer CBD verwachten in toekomstige variëteiten. Resultaten van enkele van de betere Amerikaanse mediwiet dispensaries suggereren dat de aanwezigheid van CBD ertoe bijdraagt dat een variëteit aantrekkelijker wordt voor het publiek.

1:1 verhouding

De meest populaire CBD-variëteiten bieden een 1:1-verhouding van THC:CBD. Vaak betekent dat ongeveer 10% van zowel THC als CBD. Zulke variëteiten hebben vaak een wat minder ‘bedwelmende’ high maar een sterk en zeer aangenaam lichamelijk stoned zijn. CBD-fans melden vaak dat CBD hen in staat stelt een sterke mentale focus en helderheid van denken te behouden. Maar de belangrijkste fysieke voordelen van CBD lijken de verlichting te zijn van medische symptomen en pijnstillende eigenschappen. Veel mensen die CBD-rijke cannabis gebruiken zijn herhalingskwekers. Zij vinden dat een bepaalde CBD-variëteit (indica of sativa) geschikt is voor hen en ze houden een moederplant in hun kweekruimte.

CBD Charlotte’s Angel

Nieuwe CBD-soorten beginnen ook te verschijnen, zoals CBD Charlotte’s Angel van Dutch Passion, met ongeveer 15% CBD en 0,2% THC. Dergelijke variëteiten zijn populair bij pediatrische toepassingen omdat ze je nooit high zullen krijgen. Ze vinden ook een verrassend gebruik bij recreatieve consumenten; de CBD-rassen zien, ruiken en smaken hetzelfde als een THC-rijke variëteit. En wanneer je iets rookt of vapet, lest het de drang naar een traditionele THC-rijke soort. Het is een handige manier om je cannabis-tolerantie te verminderen.

Selectief kweken

Het creëren van CBD-rijke variëteiten wordt bereikt door selectief kweken en kruisen. Dit vereist analytische metingen van alle ouderplanten die worden overwogen. Het is de moderne manier om te kweken en een geweldige manier om het kwekersinstinct aan te vullen. Er is geschat dat 1 op de 400 cannabisplanten van nature CBD-rijk is, dus misschien heb je er al van genoten zonder het te beseffen, misschien merk je dat het lichaam aangenamer is dan normaal.

Andere, kleinere cannabinoïden

Een interessant nieuw gebied dat door de aandacht voor CBD is ontstaan, zijn de andere kleinere cannabinoïden. Kwekers hebben gemerkt dat sommige planten een iets hoger niveau van een van de andere cannabinoïden registreren. Een aantal slimme en uiterst geduldige kwekers spant zich nu in voor variëteiten die rijk zijn aan THCV, CBDV en CBG. Het stabiliseren van deze cannabinoïde niveaus in deze nieuwe variëteiten is de uitdaging. In 2018 zou je de eerste van deze ‘nieuwe’ cannabinoïde rijke variëteiten kunnen tegenkomen. Alleen de tijd zal uitwijzen wat de effecten en mogelijke medische doeleinden zullen zijn. Maar als ze zelfs maar een fractie van de populariteit van CBD bereiken, zullen de komende jaren toch fascinerend zijn omdat het potentieel van de cannabisplant geleidelijk steeds verder wordt ontgrendeld.

CBD: Wat we tot nu toe weten

Werk in uitvoering

Recreatieve cannabis consumenten beginnen te genieten van het volle spectrum aan cannabinoïden dat wordt aangeboden in enkele van de betere cannabisvariëteiten. Veel mensen verwachten dat traditionele THC-rijke variëteiten hun 20% + THC-niveau in de komende jaren zullen behouden. Maar kwekers hopen de consumentenervaring te verbeteren door hogere niveaus van het volledige spectrum van cannabinoïden te leveren. Dat zou CBD en anderen omvatten. Het is onwaarschijnlijk dat de niveaus overal in de buurt van de THC-niveaus liggen, maar ze zouden nog steeds voldoende zijn om de kwaliteit en diepte van de recreatieve high te verbeteren. Nogmaals, het is werk in uitvoering en iets voor de toekomst. Maar de cannabisteelt verandert tegenwoordig erg snel en de invloed van de Amerikaanse medische markt vergroot het momentum.

LED-groeilampen

Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat kwekers zien dat de omgeving van cruciaal belang is om de genetica hun potentieel te laten bereiken. Stekken van dezelfde moederplant geven verschillende cannabinoïde niveaus onder verschillende soorten groeilicht. Meer verrassend is dat de verhoudingen van de verschillende cannabinoïden ook worden beïnvloed door het type groeilamp. HPS-groeilampen zijn misschien wel de goedkoopste lampen om te kopen, maar het spectrum is nooit ontworpen voor het kweken van cannabis, het was gewoon een goedkope en handige pasvorm. Tegenwoordig kunnen betere resultaten worden behaald met LED-groeilampen waarvan het spectrum is afgestemd op cannabis. Een reden waarom mensen de premium prijs betalen voor een LED is de superieure productie van THC en andere cannabinoïden.
Tot slot: CBD kweken heeft een doos van Pandora met potentiële goodies geopend door de andere cannabinoïden die aanwezig zijn in onze geliefde plant. Laten we eens kijken wat het kweken oplevert, en laten we zien hoe cannabisgeneesmiddelen en -gebruik de komende maanden en jaren verder kunnen evolueren.

www.dutch-passion.com

Door: Tony, Dutch Passion Seed Company

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht