BitCanna: Het Nieuwe, Baanbrekende Cannabis Crypto-project

BitCanna: Het Nieuwe, Baanbrekende Cannabis Crypto-project

BitCanna streeft ernaar een probleem op te lossen dat de cannabisindustrie sinds het begin al teistert. Zo weigeren betaalproviders als Visa en MasterCard cannabisbedrijven toegang tot hun diensten. Alleen maar omdat het om wiet gaat. De wettelijke status van cannabis verschilt daarbij per Europees land. Hierdoor worden marktleiders in een grijs gebied geduwd. BitCanna pakt dit probleem aan met een gedecentraliseerd blockchain netwerk. Dit is speciaal ontworpen voor de cannabissector. Daarbij biedt het diensten voor zowel consumenten als ondernemingen.

WAT IS BITCANNA PRECIES?

Momenteel worden bedrijven in de cannabisindustrie gedwongen om hogere kosten dan gebruikelijk te betalen. Ook moeten ze soms betalingen/inkomsten in contanten verwerken. Dit alles komt door de regelgeving rond banken, creditcardbedrijven en betaaldiensten. Zelfs als wiet legaal is voor medicinaal gebruik, maar nog verboden voor recreatieve consumptie, worden bedrijven gedwongen zo te werken.

BitCanna richt zich op het leveren van transparantie in de cannabisindustrie. Daarbij biedt het een veilig en betrouwbaar middel van transacties plaatsen en verifiëren. Dat alles gaat gepaard met de mogelijkheid om activiteiten te volgen. Persoonlijke data blijven echter beschermd. Toezichthouders kunnen op die manier vertrouwen krijgen in de cannabisindustrie en de belangrijkste spelers ervan. En mogelijk leidt dat zelfs tot samenwerkingen. BitCanna is voornemens om efficiënte, goedkope diensten aan te bieden die reguliere aanbieders niet leveren.

BitCanna: Het Nieuwe, Baanbrekende Cannabis Crypto-project

WAT ZIJN CRYPTOVALUTA’S EN WAT ZIJN DE MOGELIJKE VOORDELEN?

Cryptovaluta’s opereren in de digitale wereld; er zijn geen fysieke munten of tokens verkrijgbaar. Een enorm contrast dus met de gangbare financiële instellingen. Omdat het gedecentraliseerd is, heeft niet een bepaalde organisatie het beheer over jouw valuta. In plaats daarvan bewaar je je gekozen cryptomunt in een digitale wallet. Elke gebruiker op de blockchain heeft daarbij toegang tot een digitaal grootboek. Dat is een online lijst van alle transacties die op het netwerk plaatsvinden. Complexe encryptie wordt gebruikt om de transactiegegevens te beschermen. Ook hebben gebruikers een unieke private key. Dit is een digitale handtekening die verifieert dat je een transactie hebt goedgekeurd.

Je gaat akkoord met een bedrag van je gekozen token in ruil voor een dienst of product. De blockchain legt een register aan van die transactie en weet zo hoeveel valuta elke gebruiker heeft. Cryptovaluta’s worden gewoonlijk verdiend door wiskundige problemen op te lossen. Ook kun je tokens kopen van een persoon of organisatie in ruil voor fiduciair geld.

Het gebruik van een blockchain gaat meestal gepaard met transactiekosten. BitCanna biedt echter onmiddellijke transacties aan zonder extra kosten. Een uniek, maar voordelig pluspunt dat meer gebruikers moet aanmoedigen om aan de blockchain deel te nemen.

BITCANNA PARTNERS

Om cryptovaluta’s tot een succes te maken, moeten mensen het blockchain netwerk gebruiken. De gedecentraliseerde aard van een blockchain betekent dat gebruikers de acties van anderen moeten verifiëren. Hiermee wordt de integriteit van een transactie gegarandeerd. Vaak is dit de reden waarom veel cryptovaluta’s geen mainstream succes hebben. BitCanna heeft ook hier een oplossing voor—de BitCanna Alliance. Door marktleiders in de cannabisbranche zover te krijgen om BitCanna te gebruiken, neemt de kans op wijdverbreid gebruik toe. Tot deze leiders behoren onder andere: Royal Queen Seeds, Zamnesia, Cibdol, Amsterdam Genetics, Zambeza Seeds, House of Smart, Vertafort, All In 1 Grow Caps en Boerejongens!

Al deze ondernemingen gaan betaalmodules bieden die BitCanna munten (BCNA) accepteren zodra de service beschikbaar is. Dit is een goed uitgewerkte strategie van BitCanna. De bedrijven hebben samen meer dan 10 miljoen unieke bezoekers op hun website. Dit gaat gepaard met 30.000 transacties per maand. Deze bedrijven steunen dus niet alleen het gebruik van het netwerk van BitCanna; ook functioneren ze als een krachtige marketingtool. Succesvolle blockchain netwerken hebben zoveel mogelijk gebruikers nodig. En met deze bedrijven kan dat bereikt worden.

Verder wendt BitCanna zich tot deze bedrijven voor feedback. Zo kan het netwerk de functies leveren die zowel cannabisconsumenten als bedrijven nodig hebben om succesvol te functioneren en handelen.

ALLES OVER BITCANNA

Speciaal ontworpen voor de cannabisindustrie, met een bevestigde lijst van steun van ondernemingen, heeft BitCanna alles in huis voor succes. De functionaliteit is daarbij volledig gericht op het aanbieden van diensten waar zowel consumenten als bedrijven baat bij hebben.

De mogelijkheid om transacties te volgen tot te bron, of dat nu een leverancier of zaadproducent is, biedt de consumenten transparantie. Weten wat je krijgt en van wie, wekt daarbij vertrouwen. Ook is er sprake van een uniek beoordelingssysteem. Hierbij wordt elke beoordeling geverifieerd door andere gebruikers van het netwerk. Dit verkleint het risico op neppe productrecensies. Een nieuwe mobiele app maakt daarbij onmiddellijke betalingen zonder extra kosten mogelijk. Bovendien hoeven gebruikers geen persoonlijke gegevens op te geven bij het bezoeken van shops. Ze hebben namelijk de mogelijkheid een uniek BitCanna ID aan te maken.

BitCanna: Het Nieuwe, Baanbrekende Cannabis Crypto-project

GERICHT OP HET BEVORDEREN VAN VERTROUWEN

Bedrijven kunnen volgens de lokale wetgeving opereren en tegelijkertijd de kostenefficiënte diensten van BitCanna gebruiken. Blockchain grootboeken zijn onveranderlijk. Daardoor zijn overheidsinstanties die de wietbusiness willen belasten in staat om dat accuraat te doen. Het kan dus beide partijen, overheden en wietbedrijven, aanmoedigen om samen te werken voor de ontwikkeling van wetgeving. De cannabisindustrie is daarbij een multi-miljarden markt die enorme groei vertoont voor 2018/19.

Binnen de industrie zijn alle aandeelhouders in staat om de productie, het transport en de financiële stroom van de markt waar te nemen. Zo kan elke ondernemer op gelijke voet op de branche inspringen. De verwachting is dat hierbij meer bedrijven geprikkeld worden om deel te nemen aan het netwerk.

HOE WERKT DE BLOCKCHAIN?

De blockchain, die gebouwd is op een “proof of stake concensus protocol”, is open-source. Gebruikers van het netwerk moeten hun tokens (BCNA) “staken” voor het verifiëren van nieuwe blocks en transacties. Op basis van het aantal tokens dat je gestaked hebt, word je beloond met een betaling voor authentieke transacties. Elke gebruiker heeft een vast belang in het succes en behoud van het legitieme grootboek. De bedrijfsroadmap stelt daarbij duidelijke doelen en termijnen. Lagen 1 en 2 van de blockchain zijn inmiddels afgerond en maken de lancering van het hoofdnetwerk in het vierde kwartaal van dit jaar mogelijk. Aanvullende functies, zoals de mogelijkheid om aankopen te traceren en een uniek beoordelingssysteem, worden bij releases van latere lagen gelanceerd.

De weg naar volledige release wordt mede geplaveid door de marketingondersteuning van de bedrijven van de BitCanna Alliance. Ondertussen wordt gekeken naar de distributie van munten en meerdere wallet oplossingen. Voor een bloeiende cannabisindustrie is een financiële oplossing nodig voor de lange termijn, waar alle betrokken partijen van profiteren. Een gedegen bedrijfsstrategie, duidelijke roadmap en steun vanuit de branche wijzen allemaal op een veelbelovende toekomst voor het team van BitCanna.

BitCanna: Het Nieuwe, Baanbrekende Cannabis Crypto-project

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht