Patienten vertellen: “Mijn leven terug door cannabis”

Hallo, mijn naam is Aard van de Kaart. Ik heb een erge vorm van de ziekte van Crohn (fistula crohn). De ziekte heb ik nu zelf bijna zes jaar, waarvan vijf jaar ellende met de normale medicatie. Niks wat helpt of hele erge bijwerkingen.

Of het lichaam maakt anti-stoffen tegen het medicijn. Dus weer stoppen. Dat voor de tweede keer, nu de artsen in het UMCG ook niet meer weten wat ze moeten doen! Dan blijven er drie opties over:
• Medicatie combineren (nog meer bijwerkingen)
• Operatie (stuk darm verwijderen)
• Of een stoma.

Ik ben zelf 27 jaar en heb de afgelopen vijf jaar genoeg ellende gehad. Dus ben ik niet akkoord gegaan! Twee jaar geleden deze keuze ook moeten maken: darmen voor 70% ontstekingen, maar ik was toen nog niet op de hoogte van cannabisolie. En ik ben toen nog meer gaan blowen, tien tot vijftien joints per dag. Erg slecht. Maar ik deed het omdat ik dan geen pijn meer had, ik kon weer eten en beter slapen!

Patienten vertellen: “Mijn leven terug door cannabis”

Niet akkoord

Mijn darmen waren voor 70% ontstoken overal (van mond tot kont) en omdat ik niet akkoord ging met de procedure van het ziekenhuis moest ik van mijn arts een hoge dosis prednison nemen, 6 tot 8 weken. Om de ontstekingen terug te brengen en om voor mezelf na te denken hoe ik verder wilde gaan! Ik heb de prednison niet geslikt. Maar, zoals ik al zei, ben nog meer gaan roken, maar liefst tien tot vijftien haze joints per dag.

Cannabis

Acht weken later een endoscopie, oftewel een darmonderzoek. En het was ongelooflijk maar mijn darmen waren van 70% naar 0% ontstekingen! Het meest bijzondere: “De littekens in de darm waren zelfs weg”. Nog nooit voor elkaar gekregen met normale medicatie! Conclusie arts/prof: “Het is echt bijzonder wat de prednison gedaan heeft. Ik stel voor om prednison in lage dosis als onderhoudsmiddel te gebruiken in combinatie met een nieuw medicijn.” Ik heb toen alle doosjes prednison bij hem neergelegd. Ik had niks geslikt. En ik heb hem uitgelegd dat ik dit met cannabis voor elkaar heb gekregen. De arts/professor meende: “Haha, dat was niet mogelijk en dan had jij hier nu niet meer kunnen zitten.”

Probleem

Het grote probleem: zoveel roken is heel slecht voor Crohn. Plus je kan met 10/15 joints niet meer normaal functioneren. Mensen die geen cannabis gewend zijn krijgen dit nooit voor elkaar om zoveel te roken! Maar nu heb ik dus met de olie hetzelfde bijzondere effect, maar zonder het high-effect! (Crohn = maximaal 20 mg THC per dag). Nu negen maanden remissie en zeven maanden geen andere medicatie!
• Geen buikpijn.
• Geen gewrichtsklachten
• Geen spierpijn/rugklachten
• Van 60 kg naar 85 kg
• Kan alles weer eten zonder klachten
• Geen maagtabletten (nexium)
• Zeven maanden helemaal van de normale medicatie af!

Dosering

Mijn dosering: 5/10 mg THC per dag. Kan onder de tong of in een capsule. Dat is voor ieder mens anders! 30/70 mg CBD in capsules. Ik gebruik nu entrique coated capsules. Die passeren de maag en gaan open in de darm. Werkt nog beter met minder THC & CBD omdat je minder verliest in de maag en lever! En het blijft maar vooruit gaan! Heel bijzonder! Daarom dit bericht om mensen te helpen met vragen en informatie over het gebruik van cannabisolie en Crohn of Colitis!

Met vriendelijke groet,
Aard van de Kaart

Meer info: www.pgmcg.nl

Door: Stichting PGMCG

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht