Is de mix tussen cannabis en alcohol ‘the next big thing’

Is de mix tussen cannabis en alcohol ‘the next big thing’

Puristen gruwen wel eens aan de mix tussen cannabis en alcohol, maar zij vergeten dat het nog niet eens zo lang geleden is dat er in café-coffeeshops doodnormaal beiden genuttigd konden worden. Die ‘natte’ coffeeshop, zoals dat heette, werd echter de nek omgedraaid door de overheid.

Het was één in een lange rij van maatregelen in Nederland om de coffeeshop steeds meer te tegen te werken. Persoonlijk zag ik meer gedoe in echte cafés dan in de natte coffeeshops, maar we weten allemaal dat de realiteit er niet toe doet in de discussie rond de coffeeshops. Leugens en perceptie regeren. En de lijst om coffeeshops en een eerlijk cannabisbeleid dwars te zitten is inmiddels aanzienlijk. Een rookverbod, een advertentieverbod, de 5 gram en 500 gram voorraad maatregel, noem ze maar op. Ik heb al vaker betoogd; de Nederlandse coffeeshop wordt strenger gecontroleerd dan de kluis in de Nederlandse Bank.

Is de mix tussen cannabis en alcohol ‘the next big thing’

Proeverij bier en cannabis

Maar terug naar de stelling dat het gist en borrelt. Want we zien steeds vaker een directe of indirecte mix tussen de genotsmiddelen alcohol en cannabis. Zo berichtte Highlife in het vorige nummer over Sensunique, dat proefavonden organiseert waarbij liefhebbers van wijn en cannabis aan hun trekken komen. Sensunique heeft inmiddels ook zo’n combi-proeverij waarbij naast wijn en cannabis ook bier geproefd kon worden. Daarbij werd de lokale brouwerij De Schans in Uithoorn ingeschakeld. Uiteraard met de nodige hapjes erbij. Verder kwam een ander bedrijf met een uit Spanje geïmporteerde cannabiswijn op de markt. Het gaat om een wijn die is gearomatiseerd met CBD-rijk hennepextract. Op de website wordt de wijn aangeprezen als aperitief te drinken, bij dessert of vooraf een diner. De importeur geeft ook aan om een cannabisbier te gaan brouwen.

Wereldwijde interesse

Kijken we wereldwijd naar de mogelijkheden, dan valt vooral de investering van een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld in Canopy Growth op. Constellation Brands bezit bierbrouwerijen over de hele wereld, zoals de Mexicaanse bieren Corona, Modelo en Pacifico. Maar het maakt ook wodka en wijn. Vorig jaar legden ze 190 miljoen dollar neer voor een tien procent belang in Canopy Growth, de grootste Canadese cannabisproducent. Plannen om een non-alcoholisch drankje met wiet op de Canadese markt zijn in ontwikkeling. De brouwerij zelf meldt voorzichtig dat de “cannabismarkt een groeiende markt is. Veel consumenten hebben interesse in een mix tussen alcohol en cannabis.” En daar wil het bedrijf natuurlijk bij zijn.

Is de mix tussen cannabis en alcohol ‘the next big thing’

Groei

De groei in deze markt is niet moeilijk te voorspellen. Dat kan wel eens sneller gaan dan eerder werd gedacht. Puristen gruwen er van, maar cannabis trekt steeds meer investeerders en die zien een alcohol-cannabis mix wel zitten. Hun gedachte: reken maar dat daar geld mee te verdienen is. Uiteraard staan de tegenstanders al in de rij. Combineer cannabis met alcohol, dat is een enkeltje richting verslaving en de hel. Ze vergeten daarbij dat tientallen coffeeshops in Nederland decennia lang cannabis en alcohol verkochten. En dat het daar altijd erg vreedzaam toe ging.

www.sensunique.nu
www.cbdwijnenbier.nl

Door: Rob Tuinstra

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht