Moordboek – Een aangrijpende tocht langs de misdaad en moord

Oud-Highlife medewerker Joost van der Wegen volgde voor het weekblad Panorama tien jaar lang zware misdaad. Voor zijn artikelen bezocht hij de plaatsen delict en observeerde hij de daders in de rechtszaal. Hij sprak ook met de slachtoffers en nabestaanden. Moorden en misdaden hebben heftige gevolgen voor iedereen die erbij betrokken is. De schrijver doet in Moordboek, dat medio mei verschijnt, van dichtbij verslag.

Zijn verhalen gaan over de man die meehielp zijn eigen graf te graven tot de roep van de moordenaar die ervoor koos langer in de gevangenis te blijven zitten. Hoe konden deze misdaden plaatsvinden, wat bezielde de daders, en wat was de impact ervan op het leven van slachtoffers en de mensen die hun dierbaren verloren? Wat hebben zij te vertellen over de momenten die hen plotseling aan de donkere kant van de samenleving deden belanden?

Moordboek - Een aangrijpende tocht langs de misdaad en moord

Persoonlijke terugblik

Voor dit boek selecteerde Joost van der Wegen de meest fascinerende stukken uit zijn werk, gevolgd door een persoonlijke terugblik op de totstandkoming ervan. Ook onderzoekt hij of er nog losse eindjes zijn in de zaken die hij beschreef. Waarom lopen sommige moordenaars nog vrij rond, en hoe gaat het nu met de mensen die zij toen dupeerden? Moordboek biedt hiermee een uitgebreide blik achter de schermen van het werk van een gedreven en betrokken misdaadjournalist.

Moordboek
Joost van der Wegen
Just Publishers

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht