Het verhaal van Boris: “Dit is mijn medicijn”

Het verhaal van Boris: “Dit is mijn medicijn”

Ik ben een jongeman van 33 jaar en trotse vader van twee mooie dochters. Ik heb twee jaar geleden een ongeval gehad met een hoogwerker. Ik ben afgekeurd en kwam thuis te zitten. Ik slikte tramadol, paracetamol en diclofenac, maar dat beviel niet goed. Ik kreeg last van maagklachten en verloor veel gewicht.

Ik ging op onderzoek uit en kwam er achter dat cannabis een goede werking had op mijn klachten. Voor mijn chronische rug- en bekkenklachten gebruik ik minimaal 5 gram schone medicinale wiet per dag. Omdat ik de wiet uit de coffeeshop niet kan betalen in de hoeveelheid die ik nodig heb, wilde ik graag zelf gaan telen. Toen kwam ik bij Marian en Serge van de PGMCG terecht. Ik ben een jaar in overleg geweest met mijn arts, voordat hij mijn verklaring ondertekende voor het kweken van mijn eigen cannabis om medicinale redenen, daarna heb ik mij ingeschreven bij stichting PGMCG en kreeg ik mijn registratienummer.

Het verhaal van Boris: “Dit is mijn medicijn”

Politie

Ik heb me aan het convenant gehouden. Ik ben echter vergeten dit te melden aan de gemeente, dit had ik verkeerd begrepen. Op woensdag 18 oktober jongstleden omstreeks 11:15 uur werd er op mijn deur geklopt. Tot mijn verbazing stond de politie voor de deur met de mededeling dat er een illegale hennepkwekerij in mijn schuur is. De agent vroeg of deze mocht doorlopen naar de tuin, omdat de rest van het team achter stond in het brandpad van de tuinen. Op dat moment zei ik ja omdat ik volledig in de overtuiging was dat ik niks fout deed. Ik vertelde ook gelijk dat ik medisch patiënt was en tevens in het bezit was van de verklaring voor het kweken van mijn eigen medicinale cannabis, en de benaming illegale hennepkwekerij dus nooit naar mij kon verwijzen.

Geen overlast

Ik had immers maar vijf medische planten staan. Wel stonden deze in een daarvoor ingerichte kweekruimte, dit omdat het klimaat van Nederland het mij niet toelaat mijn eigen medicijn te verbouwen. Wel is deze installatie volledig volgens de toen geldende regels van het convenant van de stichting PGMCG waar ik ingeschreven sta neergezet. Gewoon netjes in het stopcontact en alle veiligheidsmiddelen ertussen die benodigd waren om brandgevaar uit te sluiten en te zorgen dat niemand er overlast van zou kunnen ondervinden dat ik zelf mijn medicijn teel. Hier hadden de desbetreffende agenten geen boodschap aan.

Het verhaal van Boris: “Dit is mijn medicijn”

‘Netjes en veilig aangesloten’

Ik deed mijn tuindeur ook maar open en toen stapten er nog eens drie agenten naar binnen en twee rechercheurs en twee man van het crisisteam Nissewaard en twee man van de Stedin. De mensen van Stedin wilde mijn meterkast zien op eventuele aftap van stroom, ik vertelde gelijk dat ze mochten kijken omdat ik immers mijn stroom gewoon netjes betaal. Toen werd mij verteld dat alles zeer netjes en veilig was aangesloten, maar dat ze me toch een factuur van 3 à 400 euro zouden toesturen, omdat zij zijn komen kijken. Ik zei, dat is wel heel raar. Ik betaal voor mijn stroom, dus waarom zou ik dat betalen. Hierop zeiden ze dat dit normaal was en dat ik blij moest zijn dat ik niet afgesloten ben. Heel apart als ik gewoon betaal en hij me net nog zei dat alles netjes en veilig was aangesloten.

Het verhaal van Boris: “Dit is mijn medicijn”

Medicijnen vernietigen

Op dat moment zag ik een agent en een rechercheur mijn schuur ingaan en foto’s maken van mijn planten. Ik zei dat ik daar niet van gediend was en dat ik daarvoor geen toestemming verleend had, waarop mij werd verteld dat zei geen toestemming nodig hadden. Ik zei nogmaals: dit is mijn medicijn en die wou ik zondag gaan oogsten omdat mijn olie bijna op is. Toen zei de officier dat mijn medicijn vernietigd moest worden en mijn medische kweekruimte moest geruimd worden. Ik snap niet dat iemand mijn medicijnen kan vernietigen. Dus in Nederland word je blijkbaar gestraft voor het zelf vervaardigen van je medicijn en wordt willens en wetens alsnog je medicatie vernietigd. Dit vind ik te gek voor woorden gezien het feit dat ik weer positief in het leven stond, nu ik mijn chemische medicatie aan het afbouwen was, omdat de cannabis voor mij in alle opzichten een veel beter medicijn is voor de bestrijding van de hevige pijnen die ik dagelijks ondervind.

Door: PGMCG

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht