Burj Kalifa in Dubai

Burj Kalifa in Dubai

In de strijd om de hoogste wolkenkrabber in de wereld staat Dubai sinds enige jaren onbetwist op nummer 1. De Burj Kalifa is met een indrukwekkende 828 meter letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in de metropool Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Burj Kalifa in Dubai
Burj Kalifa: 828 meter.

Een bezoek aan dit gebouw staat daarom hoog op het lijstje van iedereen die in Dubai vakantie viert. Het beste is om van tevoren een kaartje via internet te kopen, want bijna iedereen van alle miljoenen bezoekers aan deze woestijnmetropool wil deze attractie niet missen. Het is vrij simpel om een kaartje van tevoren te kopen, en ook rond het bezoek zelf zorgen de vele hosts voor een bewonderingwaardige snelle doorstroming. Dat is me vroeger tijdens een bezoek aan het Empire State Building in New York (381 meter) wel eens zwaar tegengevallen.

Burj Kalifa in Dubai
Uitzicht vanuit Burj Kalifa.

Supersonische lift

Met een supersonische en heel erg snelle lift (42 kilometer per uur) sta je in no-time op de 124ste verdieping! Koop je een wat duurder kaartje, dan mag je naar
de 148ste verdieping. Beide uitzichtpunten bieden je een fascinerende kijk op de skyline van deze intrigerende stad. Hoe lang de Burj Kalifa nog het hoogste gebouw ter wereld blijft, valt nog te bezien. Op dit moment wordt in Jeddah, de hoofdstad van Saoudi-Arabië, al druk gebouwd aan de Jeddah Tower. Die moet 1008 meter worden!

Door: Rob Tuinstra

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht