Uruguay eindelijk (bijna) klaar voor wietverkoop

Uruguay eindelijk (bijna) klaar voor wietverkoop

Officieel is cannabis in Uruguay al sinds 2013 legaal, maar een waterdicht distributiesysteem organiseren kost meer tijd dan een handtekening zetten onder een wetswijziging. Hoewel Urugayanen al langer thuis mogen kweken, is de legale verkoop daarom nog steeds niet van de grond gekomen.

Begin mei konden blowers zich als klant bij apotheken laten registreren om later dit jaar marihuana te kunnen afnemen. Die registratie (inclusief vingerafdrukken) moet voorkomen dat de maandelijks toegestane 40 gram per persoon niet wordt overschreden. Naar verwachting kunnen klanten half juli eindelijk bij apotheken terecht voor hun eerste pakjes. Een gram wiet gaat omgerekend 1,20 euro kosten, minder dan de helft van de prijs op de zwarte markt. Toen de kleurrijke ex-president Jose Mujica (foto) de wet aannam, was twee derde van de bevolking tegen legalisering. Ook de huidige president Vazquez is niet gelukkig met de erfenis van zijn voorganger, maar een weg terug is er niet meer. De overheid is beducht voor mogelijk cannabistoerisme. Daarom kunnen uitsluitend Urugayanen en buitenlanders met een verblijfsvergunning zich melden bij een apotheek.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht