De glazen bol van Highlife

wietteelt

 

1475499282107

Drie jaar geleden stond in Highlife het artikel USA all the way, waarin we een voorspelling deden hoe het met de legalisering van cannabis zou gaan in tien Amerikaanse staten. Onze subkop was: De volgende 10 Amerikaanse Staten waar cannabis wordt gelegaliseerd. Hadden we toen gelijk, of bleek het een misser? We kijken of onze voorspellende gaven van toen een beetje klopten. Hoe sterk zijn de waarzeggerskwaliteiten van Highlife.

 

Alaska

In Alaska zijn al de nodige stappen genomen naar een mogelijke legalisering. Wanneer de voorstanders van legalisatie op 31 december 2013 tenminste 30.169 handtekeningen hebben verzameld, kan over zo’n voorstel op 19 augustus 2014 gestemd worden. In Alaska is mediwiet al legaal verkrijgbaar. Uit een laatste onderzoek blijkt dat 54% van de inwoners van deze staat ook voor legalisatie van cannabis voor recreatief gebruik is. Voorspelling: 100% gelijk
Eind 2014 stemde een meerderheid van de kiezers in Alaska voor legale wiet. En dat in de staat die Sarah Palin voortbracht! De wet is vanaf februari 2015 van kracht. In Alaska mag je als je 21 jaar of ouder bent tot 33 gram wiet hebben.

Arizona

Cannabisten zijn in juni een campagne begonnen om 259.213 handtekeningen te verzamelen. Halen ze dat aantal, dan komt in Arizona een referendum in 2014 over legalisering op de agenda. Mediwiet is in 2010 gelegaliseerd in Arizona. Op dit moment is 56% van de inwoners van Arizona voor legalisering van wiet. Voorspelling: 75% waar
Het is moeilijk, maar het zit er aan te komen. Er zijn 177.258 handtekeningen opgehaald, dat is voldoende om de inwoners van Arizona op 8 november over legalisering te laten kiezen.

California

In 2010 mislukte een eerdere poging om wiet te legaliseren, maar nu is er de California Hemp Act 2014, een nieuw initiatief. Mediwiet is in Californi? al legaal. 54% van de inwoners zou nu voor totale legalisering van wiet zijn. Voorspelling: 90%
Het spande er om, maar toenmalige initiatieven zijn gesneuveld. Nu lijkt het wel te gaan lukken. En dan meteen in een van de meest bevolkingsrijke en invloedrijke staten van de VS. Dat zou echt een doorbraak zijn! In Proposition 64 mag je tot zes planten kweken en 1 ounce (33 gram) wiet op zak hebben.

Nevada

In Nevada is mediwiet al legaal. En 56% van de inwoners van de woestijnstaat, met gokparadijs Las Vegas als grootste stad, is volgens de laatste polls voorstander van totale legalisering van wiet, als men de belastinginkomsten die daarop geheven wordt gaat gebruiken voor onderwijs. Voorspelling: 75%
Ook hier wordt op 8 november over legale wiet gestemd. Wederom bezit tot 33 gram en tot zes planten kweken.

Oregon

In 2012 ging in Oregon een eerdere poging ten onder, maar dat was vooral door veel onenigheid tussen de wietvoorstanders zelf. Nu schatten cannabisten de mogelijkheden veel groter in. In Oregon is mediwiet legaal, en is het bezit van kleine hoeveelheden cannabis al gedecriminalsieerd. 57% van de inwoners is voor verdere legalisatie, blijkt uit de laatste onderzoeken. Voorspelling: 100%
Ja, ook Oregon ging om. We hebben het zelf gezien afgelopen zomer. Orgeon is part of the free cannabis world.

Maine

The Marijuana Policy Project is bezig om een referendum in Maine op te zetten in 2016. Mediwiet is al legaal, en het bezit van kleine hoeveelheden cannabis is al gedecriminaliseerd. Op dit moment is 48% van de geregistreerde kiezers in Maine voor de legalisering van het recreatieve gebruik van cannabis. Hier is nog enig werk aan de winkel, maar de voorstanders zijn positief gestemd. Voorspelling: 75%
Maine stemt ook over legalisering van 33 gram bezit en tot 6 planten kweken in november.

Massachusetts

Ook hier is het bezit van kleine hoeveelheden wiet al gedecriminaliseerd. In november 2012 werd mediewiet gelegaliseerd. In februrai 2013 liet 58% van de inwoners weten voor legalisatie te zijn. Het is wachten op een echte campagne om die legalisatie tot stand te brengen. Voorspelling: 50%
Eenzelfde legaliseringsvoorstel als in Maine en andere staten. Uit een poll bleek dat 51% tegen was, maar er werden slechts 900 kiezers ondervraagd door het conservatieve onderzoeksbureau.

Montana

In Montana werd mediwiet in 2004 door een meerderheid van de kiezers goedgekeurd, maar tegenstanders hebben daar door diverse vertragende rechtszaken steeds een stokje voor kunnen steken. Voorstanders menen dat nu de kans wel rijp is. Voorspelling: 40%
Fanatieke tegenstanders van legale cannabis blijven rechtszaken voeren. Ze willen zelfs dat kiezers de eerdere legalisering van mediwiet op 8 november teniet kunnen doen. Voorstanders van mediwiet hebben ook een initiatief ingedien, zij willen een uitbreiding van het mediwietprogramma.

Rhode Island

Ook in Rhode Island staan alle lichten op groen voor een verdere legalisering. Mediwiet is al legaal, en het bezit van kleine hoeveelheden cannabis is gedecriminaliseerd. 52% van de kiezers in deze staat is volgens een onderzoek in januari 2013 voor legale wiet. Voorspelling: 75%
Het al bestaande mediwietprogramma is onlangs uitgebreid en de teelt van industriële hennep is goedgekeurd.

Vermont

Vermont heeft op 6 juni 2013 het bezit van kleine hoeveelheden cannabis gedecriminaliseerd. Met de herverkiezing van gouverneur Peter Shumlin van de Democraten hebben de supporters van legale cannabis in Vermont een grote steun in de rug gekregen, want hij is een groot voorstander van legale wiet. In deze staat is medicinale cannabis al legaal verkrijgbaar sinds 2004. Vermont zou ook zomaar de volgende staat kunnen worden waar wiet legaal is. Voorspelling: 75%
Eigenlijk begrijpt niemand in Vermont waarom wiet nog niet gelegaliseerd is. In geen enkele andere staat is er zoveel steun voor legalisering, maar op de een of andere manier komen de politici er maar niet uit.

EINDSCORE: 75%

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht