Geen bijwerkingen mediwiet

Het is een van de belangrijkste bezwaren die de medische wereld heeft tegen het gebruik van medicinale cannabis: de mogelijke bijwerkingen.
Een begin oktober gepubliceerd onderzoek van het universitair gezondheidscentrum in het Canadese Montreal neemt die vrees weg, al verwoorden de onderzoekers die conclusie uiterst voorzichtig. Onderzoeksleider Mark Ware noemt het onderzoek ‘het eerste en grootste naar de lange-termijn-veiligheid van medisch cannabisgebruik bij patiënten met chronische pijnklachten’. De conclusie van het onderzoek luidt dat het gebruik van mediwiet bij de behandeling van pijnklachten ‘redelijk veilig’ is. Er werden geen negatieve effecten vastgesteld op het cognitieve vermogen en de bloedwaarden van patiënten, maar wel een ‘significante verbetering’ van de pijnbeleving, de stemming en de kwaliteit van leven.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht