Power Plant aka P.P.

Een van de meest gekweekte sativa’s binnen de commerciële Europese wietscene is Power Plant van Dutch Passion.

Een van de meest gekweekte sativa’s binnen de commerciële Europese wietscene is Power Plant van Dutch Passion.

Soort: Power Plant
Veredelaar: Dutch Passion Seed Company
Genetica: 80% sativa / 20% indica
Oorsprong: Zuid-Afrika
Bloei: 56 tot 63 dagen
Oogst buiten: 49 tot 56 dagen of midden tot eind oktober

Power Plant (PP) van Dutch Passion biedt rasechte sativagenetica met een betrouwbare zware opbrengst. Door de extreem krachtige high, aangevuld met een aardse, muskusachtige geur, een kruidige, peperige smaak en een zoete nasmaak, heeft Power Plant, met dank aan z’n Zuid-Afrikaanse sativagenetica, een legendarische status verworven.

Deze misschien wel meest gekeekte soort van de Nederlandse commerciële scene heeft zich sinds z’n introductie in 1997 als vertegenwoordiger van die zeldzame klasse van gestabiliseerde variëteiten die het zowel binnen, buiten als in kassen goed doen, gestaag verspreid over andere kweekregio’s van de internationale cannabis-industrie. Buitenkwekers hebben Power Plant in veel verschillende klimaten met succes gekweekt. Hoewel in Nederland tegenwoordig voornamelijk in kloonvorm verkrijgbaar, zijn er ook gefeminiseerde PP zaden verkrijgbaar bij Dutch Passion.

Geschiedenis en oorsprong van Power Plant

Als product van Zuid-Afrikaanse genetica is Power Plant een nazaat van dagga, de sativa-dominante soort(en) die daar algemeen zijn te vinden. Ondanks de recente opkomst van CBD-rijke soorten is Power Plant overeind gebleven als overlever van het tijdperk waarin THC soeverein heerste, en rokers overal ter wereld op zoek waren naar de heldere high van landras-sativa’s. Hoewel de cerebrale, opwekkende high vele decennia lang als het ultiem haalbare effect van wiet roken werd beschouwd, bleef de kweek van dergelijke soorten – in het bijzonder als die hun oorsprong in de tropen hadden – lastig in gebieden met een koeler klimaat en een korter buitenkweekseizoen, zoals Nederland, Groot-Brittanië, Ierland, Canada en de noordelijke delen van de Verenigde Staten.

Veel veredelaars bschouwen Zuid-Afrikaanse variëteiten vanwege hun unieke combinatie van de bijna trippy sativa-genenpoel en een praktische korte bloeiduur als de heilige cannabisgraal. Anders dan tropische soorten zijn Zuid-Afrikaanse sativa-variëteiten binnen redelijk korte tijd oogstrijp, vaak nog voor de eerste vorst intreedt. Daardoor zijn zelfs bij de kortste kweekseizoenen in landen waar dat voorheen onmogelijk was ook buiten begerenswaardige sativa-oogsten mogelijk.

Power Plant kweken, fenotypes en effect

Power Plant combineert de voordelen van een snelle groei, een hoog sativa-gehalte en relatief kweekgemak. Bovendien geeft dit niet-gehybridiseerde raspaardje kwekers al het goede van de sativa familiegenen zonder de problemen waarmee het kweken van zuivere sativa’s en haze-soorten gepaard gaat. Power Plant levert een indrukwekkend grote opbrengst, waardoor opbinden, buigen/trainen en andere vormen van ondersteuning noodzakelijk kunnen zijn. Power Plant is beroemd geworden vanwege z’n tolerantie voor verschillende vormen van plantstress en reageert goed op LST (low stress training), toppen, supercropping en bonsai-snoeitechnieken.

In grotere aantallen gekweekt blijven de planten consistent en uniform, zodat de ontwikkeling en opbrengst voor elke kweekronde voorspelbaar zijn. De lichtgroene toppen zijn overdekt met massa’s oranjerode klierhaartjes en de de calyx-blad verhouding is laag; Power Plant stelt ook aan de voeding geen zware eisen.

De eerste voorbloei vertoont zich al een week nadat het licht op twaalf uur is gezet; buiten komt de bloei langzaam op gang, maar dat wordt al gauw gecompenseerd door een snelle ontwikkeling van de toppen. Als hij de kans krijgt zich op natuurlijke manier te ontwikkelen, zal Power Plant tussen de een en vier enorme tot 30 cm grote cola’s met talrijke golfbalgrote buds ontwikkelen. Dit resultaat verrast veel sativakwekers die gewend zijn aan de enkele lange en dunne toppen die doorgaans typerend zijn voor deze cannabisfamilie. Als de Sea of Green techniek wordt toegepast, wordt de energie van de plant snel omgezet in meerdere, dikke cola’s die gelijkmatig over de toplaag van het bladerdek verspreid zijn.  
 
Een laatste voordeel van het kweken van Power Plant vergeleken met verwante genetica is de makkelijk controleerbare hoogtegroei die relatief beperkt kan blijven als dat nodig is. Dit werkt zowel binnenshuis als in de buitenlucht, waar respectievelijk ruimtelijke beperkingen of discretie van het grootste belang zijn.

Het enige nadeel van het kweken van Power Plant is z’n extreem penetrante geur. Filters moeten regelmatig worden gecontroleerd, schoongemaakt of vervangen. Voor guerilla-buitenkwekers is er vrijwel geen mogelijkheid om de geur onder controle te houden, wat natuurlijk de meest voorkomende manier is waardoor planten ontdekt worden. 

Wat betreft z’n extreem sterke effect is de naam van deze soort geen toeval; zelfs volgens ervaren rokers produceert Power Plant zo’n krachtige high dat die voor sommigen verlammend kan werken, waardoor deze wiet wellicht alleen geschikt is voor consumptie overdag als er niets belangrijks meer op het programma staat. Toch zul je er zeker niet sloom of slaperig van worden, want de in Zuid-Afrikaanse sativa’s dominante cannabinoïden hebben de neiging beweging en activiteit te stimuleren; na een straffe Power Plant spliff zullen sommigen enthousiast beginnen het hele huis schoon te maken of in hun hoofd een uitgebreid onsamenhangend filmscript schrijven.

Aan Power Plant verwante hybrides

Aangezien Power Plant een rasechte variëteit is kan hij voor het maken van krachtige F1 hybrides  worden gecombineerd met andere soorten, waarbij alle eigenschappen van de nakomelingen zorgvuldig kunnen worden gecontroleerd en geselecteerd. Twee Dutch Passion hybrides hebben de afgelopen jaren veel succes gehad: Dolce Vita, een F1 hybride die het resulaat s van twee geweldige sativa’s, een vrouwelijke Isis die werd bestoven met gefeminiseerd Power Plant stuifmeel. De ander is Sacra Frasca, oftewel Heilige Joint, een kruising die tot stand kwam door gefeminiseerd Skunk Passion stuifmeel en een vrouwelijke Power Plant. 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht