Bizar cannabis experiment uit 1972 verfilmd

Bizar cannabis experiment uit 1972 verfilmd
De bevindingen van het uiterst omstreden onderzoek zijn nooit onthuld, maar het bizarre verhaal leeft voort in The Marijuana Conspiracy, een Canadese indiefilm die vanaf 20 april (4.20!) te bekijken is.

Schrijver, regisseur en producent Craig Pryce zegt dat het onderzoek plaatsvond toen de regering van premier Pierre Trudeau in Canada overwoog cannabis te legaliseren. De LeDain-commissie had net een rapport voltooid waarin het recreatief gebruik van cannabis was onderzocht en aanbevolen dat er een decriminalisering van wiet moest komen. Die conclusie werd echter genegeerd door de federale overheid en de legalisatie van cannabis werd pas doorgezet in 2018, toen Trudeau’s zoon Justin enkele decennia later premier was.

Project Venus

Volgens de regisseur van de film lijkt deze tegenstrijdige houding ten opzichte van cannabis een rol te hebben gespeeld bij het omstreden experiment dat de naam Project Venus kreeg. “Het was bizar hoe ze dit experiment uitvoerden, er was een geheime agenda bij betrokken”, zegt Pryce. The Marijuana Project is gebaseerd op die bizarre gebeurtenissen in de winter van 1972, toen een groep jonge vrouwen ruim drie maanden deelnam aan deze ongebruikelijke wetenschappelijke studie waarin de effecten van marihuana op vrouwen werden gemeten. De film neemt het publiek mee op een reis met vijf jonge vrouwen die een gemeenschappelijk doel deelden: wat geld verdienen en een nieuwe start in het leven hebben.

Bizar cannabis experiment uit 1972 verfilmd

Laboratoriumratten

Het begon leuk, het leek een soort hippiekamp: je wordt betaald om wiet te roken en je verdient daarmee gemakkelijk wat extra geld. Doel van het onderzoek was om te kijken in hoeverre de jonge vrouwen functioneerden na het roken van wiet. Tot frustratie van de onderzoekers blonken de blowende vrouwen uit in hun taken. De wetenschappers, gefrustreerd en verrast, besloten  de vrouwen steeds hogere THC-doseringen te geven. Hoewel de onnatuurlijke en buitensporige doseringen het grootste deel van hun productiviteit niet beperkten, raakten de vrouwen uiteindelijk toch zombified en voelden ze zich als laboratoriumratten onder constante observatie en aansporingen van ‘de wetenschappers’. Toch volhardden ze, zonder dat iemand voor hen zorgde en zonder wetten om hen te beschermen. De vrouwen gebruikten hun unieke sterke punten, veerkracht en vriendschap om deze tegenslag te boven te komen. Na het einde van het experiment hield de regering de conclusies geheim. Waarschijnlijk omdat het niet de gewenste conclusie (cannabis is slecht!) gaf. Tot op de dag van vandaag kennen de vrouwen de resultaten nog steeds niet, want de regering houdt de resultaten geheim.

The Marijuana Conspiracy

www.samualgoldwynfilms.com

(trailer op YouTube te zien)

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht