‘Expertmeeting’ over i-criterium

‘Expertmeeting’ over i-criterium

Besluit buitenlanderverbod Amsterdamse coffeeshops uitgesteld

Femke Halsema is de onverwachte nieuwe frontgeneraal in de Oorlog tegen Cannabis

Het voorstel van burgemeester Femke Halsema om buitenlandse toeristen uit coffeeshops te weren is uitgesteld. Een meerderheid in de gemeenteraad vindt dat eerst een ‘expertmeeting’ over het invoeren van het i-criterium moet plaatsvinden. Er bestaat angst voor meer overlast van straatdealers. Alleen de rechtse partijen zijn enthousiast. 

Er is grote beroering ontstaan over de plannen van Halsema. Eerdere burgemeesters in de hoofdstad hebben het i-criterium, een idee van toenmalig VVD-minister Ivo Opstelten, nooit ingevoerd. De andere drie grote steden, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, doen hier niet aan mee. Slechts 7 van de 102 coffeeshopgemeenten hebben het omstreden buitenlanderverbod ingevoerd. Er zijn vele argumenten om niet over te gaan tot het i-criterium in Amsterdam. De BCD (Bond van Cannabis Detaillisten) zette die in een paginagrote advertentie in Het Parool nog eens keurig op een rijtje. Die tekst werd ondersteund door het Adviesburo Drugs, de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), de Stichting Drugsbeleid en het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN). Omdat deze tekst perfect verwoord waarom dit absurde idee van Halsema zo wereldvreemd is, lees je deze op de pagina hiernaast.

Blowverbod en aanpak ketens

Helaas heeft Halsema nog veel meer absurde plannen bedacht. Zo vindt deze vooraanstaande politicus van GroenLinks het ook wel een tof idee om in de hele Amsterdamse binnenstad een blowverbod in te stellen. Waanzin natuurlijk. Staphorst aan de Amstel komt steeds dichterbij met deze vreemde suggesties van deze verdwaasde burgmeester. Daar blijft het niet bij. Halsema heeft meer vergezochte trucs bedacht om coffeeshops nóg meer te pesten. In een hallucinante redenering stelt ze voor om ketens van coffeeshops aan te pakken. ‘Zo worden monopolie-posities voorkomen en complexe en niet-transparante ondernemings- en financieringsconstructies tegengegaan.’ Normaal gesproken ben je in Nederland pas schuldig als dit bewezen is. Maar niet in Halsema’s wereld. Daarin worden coffeeshops die in de hoofdstad meerdere filialen hebben al bij voorbaat beschuldigd. En hoe je een monopolypositie kunt opbouwen in een stad met 166 coffeeshops is natuurlijk ook onmogelijk.

Volgens Halsema zijn coffeeshopketens ook een gevaar.

Coffeeshopkiller

In een debat probeerde Halsema haar plannen te verzachten door aan te kondigen dat coffeeshops wel een grotere voorraad zouden mogen hebben. Nu is dat maximaal 500 gram. Een cynische coffeeshopexploitant: “Tsja, als we niks meer kunnen verkopen, dan zullen we inderdaad met onverkochte voorraden blijven zitten.” Overigens is dit een onterechte belofte van Halsema, want dit is een landelijke richtlijn, gemeenten hebben hier geen zeggenschap over. Rechtse partijen die een hekel aan cannabis en coffeeshops hebben, zoals CDA, ChristenUnie en VVD, staan te juichen bij de stoere plannen van de nieuwe generaal in de Oorlog tegen Cannabis Femke Halsema. Linkse partijen, waaronder haar eigen GroenLinks, reageerden minder enthousiast. Helaas schoten ze de plannen niet direct af, dat lef hadden ze niet, maar kwamen ze met een laf idee om hier eerst een ‘expertmeeting’ over te houden. Immers, de verkiezingen komen er aan en hoe moet Jesse Klaver progressieve stemmen trekken als boegbeeld Halsema de grootste coffeeshopkiller en wiethater van deze tijd blijkt te zijn. Wordt vervolgd.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht