CBD snacks en -olie voor honden steeds populairder

CBD snacks en -olie voor honden steeds populairder

Onderzoek naar CBD als medicijn bij honden

In de Verenigde Staten zijn CBD snacks en CBD-olie voor honden een groot verkoopsucces. Recente onderzoeken schatten dat er binnen afzienbare tijd jaarlijks rond de 400 miljoen dollar in deze nieuwe wellness voor honden omgezet zal worden. 

Martha Stewart, een in de VS bekende persoonlijkheid die eerder met Snoop Dogg samenwerkte, heeft nu een heuse CBD-lijn voor honden samengesteld. Het gaat om CBD-olie en CBD-brokjes die bedoeld zijn om onze viervoetige huisvrienden te helpen bij zowel mentale als fysieke ongemakken. Denk bijvoorbeeld eens aan alle stress die onze huisdieren ondervinden van vuurwerk. CBD kan die stress tegengaan.

Hondenvriend

Martha Stewart is zelf een grote hondenvriend. Ze heeft er vier: de Franse bulldogs Bête Noire en Crème Brûlée, en twee Chow Chows: Emperor Han en Empress Qin. Stewart: “Mijn honden zijn niet alleen mijn metgezellen, maar ze maken ook deel uit van mijn familie, en ik geef prioriteit aan hun emotionele en fysieke welzijn. “Net zoals CBD het menselijk welzijn kan ondersteunen, is aangetoond dat het ook de kwaliteit van het leven van huisdieren verbetert. Met  hulp van de wetenschappers en dierenartsen van Canopy Animal Health heb ik CBD-oliedruppels en hartige, zacht gebakken kauwsnacks gemaakt om de gezondheid van honden van alle leeftijden, maten en rassen te ondersteunen in heerlijke smaken die je honden niet kunnen weerstaan.” De snacks en olie komen in natuurlijke smaken zoals kip, cranberry en blueberry. Ook in Nederland kunnen dierenliefhebbers al enige tijd CBD snacks voor hun hond aanschaffen. Hun baasjes zijn enthousiast en laten op verschillende websites positieve reacties achter: ‘Ik gebruik het pas twee weken maar heb wel het idee dat mijn hond een stuk rustiger is.’

CBD snacks en -olie voor honden steeds populairder

Onderzoek naar CBD als medicijn

CBD voor honden is wereldwijd aan een opmars bezig. Er wordt inmiddels ook onderzoek gedaan of CBD effectief kan zijn bij kanker bij honden. Het Ontario Veterinary College van de University of Guelph is in 2019 begonnen aan een groot onderzoek of CBD ‘de weg zou kunnen wijzen naar alternatieve therapieën voor huisdieren’. Het onderzoek richt zich met name op behandeling met cannabidiol bij kanker bij honden. Onderzoeken in de VS hebben al uitgewezen dat CBD effectief kan zijn bij de behandeling van artritis bij honden. Andere dieren, zoals katten en paarden, hebben volgens diverse onderzoeken ook baat bij CBD bij soortgelijke kwalen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht