Flash News

Flash news

Queen Elizabeth verkoopt CBD-drankjes

Kan het nog gekker? Ja, het kan nog gekker. De boerderijwinkel van Queen Elizabeth verkoopt CBD-drankjes in haar eigen winkel. De 94-jarige Britse koningin heeft Trip blikjes in haar eigen Windsor shop en ze zijn volgens bronnen “heel populair”. In de blikjes vind je 15 mg CBD en ze zijn er in twee smaken: perzik met gember of vlierbloesem met munt. Mocht je zelf eens langs willen, deze Queen’s Windsor Farm Shop vind je bij het beroemde Windsor Castle in Berkshire, niet al te ver van Londen.

Flash News
Flash News
Flash News

Ruim 500 jaar oud boek vertelt over hennep

Het oudste voorwerp in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam is Het Cruijdeboeck, een boek van een kilo of zeven uit 1608. In hoofdstuk zeventien staan twee pagina’s met een beschrijving van Kennep oft Kemp. Van hennep dus. Het is de allereerste keer dat er in een Nederlandse bron over Cannabis werd geschreven. De schrijver, Rembert Dodoens, raadt het niet aan, maar “Het wordt gebruikt in een nagerecht dat Galenus Tragemata noemt om het genot op te wekken en zin in drank te krijgen.” Meer over dit bijzondere boek elders in dit nummer.

Meer info over het museum: www.hashmuseum.com

Criminoloog Fijnaut pleit voor Europese legalisering cannabis

Jarenlang was criminoloog en hoogleraar Cyrille Fijnaut een plaag voor de Nederlandse cannabiswereld. Zijn invloed bij verschillende regeringen mag niet onderschat worden. Fijnaut publiceerde vele rapporten en boeken en ging mee in de hypothese dat 80% van de Nederlandse wietproductie voor export bedoeld was. In februari verscheen zijn meest recente werk: De Recherche en de Zware Misdaad in Rotterdam. In een interview met het Belgische blad Knack pleit hij nu voor Europese legalisering. Fijnaut: “Op een gegeven moment zal in Europa een situatie ontstaan waarin we ons moeten afvragen of we niet moeten overgaan tot een legalisering van cannabis. Als we dat doen, dan het best in EU-verband en onder een aantal voorwaarden.”

Flash News

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht