HighLife is 30 jaar! We vieren feest dit jaar.

HighLife is 30 jaar!

Vertel ons wat Highlife voor jou heeft betekend

We vieren feest dit jaar. Highlife is 30 jaar! Je gelooft het niet. Sommigen van jullie, onze lezers, waren nog niet eens geboren toen de eerste exemplaren van ons blad over de toonbank gingen van veel coffeeshops, growshops en smartshops. Nu, 30 jaar later, zijn we deel geworden van de geschiedenis van cannabis in Nederland. En daar zijn we trots op.

Sinds onze start in 1991 kunnen we dertig jaar later spreken van hoogte- en dieptepunten. Al vanaf het eerste nummer is duidelijk dat de opbloeiende wietbranche een spreekbuis en tijdschrift goed kan gebruiken. Highlife groeit en bloeit. De eerste uitgaven die nog deels zwart/wit zijn worden in rap tempo ingeruild tot full color glossy magazines die soms tot wel 164 pagina’s tellen. Dan slaat de overheid rond 2005 toe. De cannabisbranche wordt te succesvol en een serie repressieve wetten volgt. Het heeft een fors impact op de branche. Het growshopverbod en de steeds verder gaande afknijping van coffeeshops hebben ook een gevolg voor de media in cannabisland Nederland. Onze eigen Soft Secrets moet de Nederlandse editie na vele succesvolle jaargangen beëindigen en onze gewaardeerde concullega Essensie stopt in 2012. Highlife blijft als enig tijdschrift bestaan. Zoals we ook ooit zijn begonnen.

Uniek jubileum

Met onze 30ste jaargang vieren we een uniek jubileum. We zijn het langst bestaande cannabis tijdschrift in Europa. En na High Times in de VS zijn we zelfs het langst bestaande cannabis tijdschrift ter wereld. Logisch dat we daar trots op zijn. Later komen we in deze unieke jaargang met een feestelijk  jubileumnummer. Zoals iedereen weet zitten we nog volop in de corona pandemie, en een jubileum vier je liever in vrijheid, dus we plannen deze speciale 30 jaar editie ergens in de tweede helft van 2021. Als we een echt verjaardagsfeest ook kunnen vieren.

Lezers aan het woord

Voor dat jubileumnummer laten we jullie, onze lezers, graag aan het woord. Wat heeft Highlife voor jullie betekend? Hebben jullie speciale herinneringen of anekdotes aan Highlife? Ligt er ergens nog een oude foto met Highlife daarop in een oude kast? Bewaren of verzamelen jullie onze magazines? Laat ons dat weten, en wie weet zie jij jezelf terug in Highlife in onze speciale Highlife 30 jaar editie later dit jaar! 

Stuur je bijdrage naar: 

redactie@highlife.nl of:

Highlife
Postbus 6024
1005 EA Amsterdam

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht