Flash news

Mondkapjes van hennep

Met stip komen ze binnen in de Zwerfvuil Top 10: mondkapjes. Je ziet ze zelf natuurlijk ook al her en der op straat zwerven. Opruimen dus, die dingen. Of, regel een mondkapje van hennep. Het Franse bedrijf Géochanvre maakt mondkapjes van hennepvezel die biologisch afbreekbaar zijn. Frédéric Roure, oprichter en president van Geochanvre; “Het is een volledig natuurlijk product en elk deel wordt volledig afgebroken zonder dat het tot schade voor de natuur leidt.” Naast hennepvezel zit er ook een maïsmengsel in de maskers. De fabrikant heeft inmiddels al anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Mondkapje hennep
Mexico

Wietplantage van activisten naast Mexicaanse Senaat

In februari werden de eerste wietzaadjes in de grond gestopt. Nu staan de planten 2.65 meter hoog en komen Mexicaanse cannabisactivisten dagelijks bijeen in hun protestplantage Plantón 420. Dit autonome stukje Mexico, waar workshops over wietkweken, zaadveredeling en dergelijke worden gegeven, is zelfs uitgegroeid tot een publiekstrekker. Blowen wordt uiteraard toegestaan, maar wiet verkopen is ten strikte verboden. In Mexico is het verbod op cannabis al jaren geleden teniet gedaan door de Hoge Raad, maar politici kunnen het maar niet eens worden om die uitspraak in een wet te gieten. Na vele malen uitstel hoopt men nu op 15 december eindelijk een wet rond legale wiet op te stellen. Wil je een keer langs bij Plantón 420? Geen probleem, het is zelfs te vinden op Google Maps.

Russische agent kweekt wiet om onschuldigen te vervolgen

Een Russische narcotica-officier had een probleem. Zijn arrestatiecijfers liepen achter en zijn loopbaan zat in een dip. Hij bedacht een plan. Als hij nu zelf eens cannabis ging kweken, en dan de opbrengst van die planten ging verstoppen bij onschuldige burgers, om ze vervolgens te arresteren. Dan zouden zijn leidinggevenden vast wel inzien dat hij door hogere arrestatiecijfers wel een promotie verdiende. Gelukkig liep het anders af. Agenten van de Federale Veiligheidsdienst (FSB) onderzochten een en ander in de regio Pskov en ontdekten het bedrog. De niet bij naam genoemde officier kan tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen op beschuldiging van overschrijding van zijn autoriteit en tot 10 jaar wegens drugshandel. De Russische politie werkt aan een quotasysteem waarvan bekend is dat hoge officieren hun ondergeschikten bevelen “te liegen, misdaden uit te vinden of mensen uit te dagen om misdaden te plegen” om zo aan quota te voldoen.

Rusland

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht