Trimbos: gemiddelde THC-percentage nederwiet 14.6%

Trimbos: gemiddelde THC-percentage nederwiet 14.6%
Het gemiddelde THC-percentage in nederwiet was dit jaar 14,6% (meting 2019/2020). Vorig jaar was dat nog 16,7%. Dat blijkt uit de jaarlijke THC-monitor van het Trimbos Instituut.

Tot in 2004 steeg het gemiddelde percentage THC in nederwiet. Maar de geleidelijke stijging, die sinds 2013 tot vorig jaar te zien was, zet niet langer door (16,8% in 2018, 16,7% in 2019 en 14,6% in de huidige meting). Dat geldt voor de meest populaire variant, dus de soort die in de coffeeshop het meest wordt verkocht. De gemiddelde THC-concentratie in wiet die werd aangekocht als het “meest sterk” verschilde niet significant van die van vorig jaar (18,1% in 2019/2020 versus 18,4% in 2018/2019). Ook het gemiddelde THC-gehalte van deze sterkste soort steeg tot 2004, waarna tot 2014 een daling te zien was; de stijging die daarna weer waarneembaar was zet in 2020 niet langer door. De meeste nederwiet die in coffeeshops verkocht wordt bevat tussen de 15 en 20% THC. Nederlandse hasj of nederhasj bevatte gemiddeld het meeste THC (27,5%). Een nieuwe trend lijkt de opkomst van “VS-wiet” in Amsterdamse coffeeshops. Dit betreft wiet van variëteiten die in ieder geval in de Verenigde Staten zijn veredeld. Ze bevatten meer THC dan nederwiet (20,1% versus 15,8%), maar zijn ook duurder, waardoor de gemiddelde hoeveelheid THC die een consument krijgt voor iedere euro die hij uitgeeft aan deze VS-wiet niet significant verschilt van die van nederwiet (14,1 mg THC per euro vs. 12,8 mg THC per euro).

De THC-monitor is gratis te downloaden op www.trimbos.nl.

Trimbos: gemiddelde THC-percentage nederwiet 14.6%

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht