Medicinaal Cannabis Programma Nederland faalt

MEDICINAAL Cannabis Nieuws
Als je kijkt hoe Nederland ooit voorop liep met het cannabisbeleid, lopen we nu wereldwijd achter, ook op medicinaal gebied. Onze overheid heeft vanaf 2003 een programma voor medicinale cannabis wat voorgesteld is door Els Borst. Echter wat zij in petto had, heeft zich niet zo ontwikkeld. Momenteel vindt er meer export plaats, dan uitgifte in eigen land, waardoor er soms tekort aan voorraad is voor Nederlandse patiënten, die er wel baat bij hebben.

Zo zijn er geen onderzoeken gedaan vanaf moment dat het begon. Er zijn nog steeds maar vijf soorten beschikbaar in de apotheek, in de vorm flos of granulaat. En men kan cannabisolie als toedieningsvorm kiezen met een laag THC percentage en weer van diezelfde vijf soorten, voor hogere THC percentages kan je er maar bij een terecht en betaal je de hoofdprijs. Naar de effectiviteit van de vijf beschikbare soorten is in die 17 jaar ook niet veel onderzoek naar gedaan. Alleen door Bedrocan zelf, de slager die zijn eigen waar keurt.

Gratis in buitenland

Het duurt nog jaren voor er nieuwe variëteiten bijkomen. Voor vele patiënten zijn de beschikbare variëteiten niet effectief genoeg, zoals blijkt uit onze eerdere enquête. Het wordt niet vergoed door de zorgverzekering, wat voorheen wel gebeurde. Dit alles terwijl de bewijzen zich ondertussen opstapelen dat het wel degelijk werkt. In landen zoals Duitsland wordt het vergoed, op Sicilië wordt het een half jaar gratis verstrekt, in Frankrijk gaat men een experiment doen in 2021 met gratis distributie aan 3000 patiënten en in Thailand hebben ze een kliniek geopend waar de eerste twee weken gratis behandeling plaats vindt.

Onrust

Dit alles zorgt ervoor dat er ook patiënten afhankelijk zijn van de coffeeshop, eigen kweek of het illegale circuit. De coffeeshop kan niet altijd een zuiver product garanderen en is niet te betalen als je veel nodig hebt als patiënt, wat dan al snel leidt tot eigen kweek uit noodzaak en zelfvoorziening. Er worden steeds meer invallen gepleegd bij patiënten en dat veroorzaakt de nodige onrust, wat een grote impact heeft op hun gemoedstoestand. Zo zorgen burgemeesters zelfs bij patiënten voor pandsluitingen. Het amendement van Liesbeth van Tongeren omtrent de thuiskweek staat ergens diep in de vriezer geparkeerd en wordt verzwegen.

Medicinaal Cannabis Programma Nederland faalt

Tilburg

In Tilburg is het sinds 2016 mogelijk om vijf planten per huishouden voor eigen medicinaal gebruik te kweken onder strikte voorwaarden, tot nog toe hebben niet veel gemeenten hier vervolg aan gegeven.

Dit terwijl onderstaande speelt in de rest van de wereld:

• Het hooggerechtshof in Italië beslist dat kleinschalige thuiskweek geen misdaad is.

• In Luxemburg willen ze cannabis als eerste land van Europa geheel legaliseren.

• In Thailand mogen patiënten cannabis kweken voor eigen gebruik

• Het bezitten en het kweken van cannabis voor persoonlijk gebruik zal legaal worden in de hoofdstad van Australië.

Sta thuiskweek toe!

We hebben eind 2019 een open brief gestuurd aan minister Bruno Bruins omtrent de thuiskweek en hij kwam met slechts een standaard antwoord is. Hoe lang gaat het nog duren voor ze begrijpen dat we ziek zijn en niet crimineel?

Wij staan voor het recht op zelfbeschikking, dus in ons geval dat we als patiënten het recht hebben om ons eigen medicijn te kweken – oogsten – drogen –  bewaren – vervoeren – verwerken en te gebruiken.

www.pgmcg.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht