Van klasse 4 naar klasse 1

Van klasse 4 naar klasse 1

VN: cannabis niet meer op lijst gevaarlijke drugs

De Verenigde Naties hebben cannabis van de zwaarste drugslijst gehaald. Nu dat cannabis is omgezet naar klasse 1 ontstaat er alle ruimte voor meer wetenschappelijk onderzoek naar o.a. medicinale voordelen van wiet. Sinds 1961 stonden hasj en wiet op de lijst klasse 4 samen met heroïne. Hierdoor konden landen deze drugs verbieden vanwege de gevaarlijke eigenschappen. Onder meer in Nederland gaf dit in het verleden aanleiding om softdrugs te gedogen en niet te legaliseren.

Van klasse 4 naar klasse 1

De commissie van de Verenigde Naties (VN) nam deze beslissing op aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. De stemming was overigens wel kantje boord: 27 landen stemden voor en 25 tegen, met één onthouding. Echter: dit betekent niet dat cannabis nu legaal is. Hasj en wiet staan nog altijd in een lijst van drugs die ‘erg verslavend en vatbaar voor misbruik’ zijn. Maar het opent wel de deur voor de productie en handel van cannabis voor medische en wetenschappelijke doeleinden.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht