Flash news

Green Pee: plassen in hennep wc’s

In Amsterdam kunnen feestvierders nu in 12 Green Pee’s plassen, als de nood te hoog is. Het is een mix van een plantenbak en een urinoir waarin 300 liter urine kan worden opgevangen. Geur-absorberende hennepvezel zorgt er voor dat je plasje na compostering in een fosfaatvrije biologische meststof verandert. De Green Pee is ontwikkeld door Richard de Vries uit Vlaardingen: “Alles is zoveel mogelijk klimaatvriendelijk gemaakt.” Zelfs aan het onderhoud van de planten is gedacht. De Green Pee heeft een reservoir waarin regenwater wordt opgevangen. En dat regenwater wordt gebruikt om de planten vochtig te houden. www.greenpee.nl

2019 was een stormachtig cannabis jaar

Onze redactie ontving onlangs het PCN Sociaal Jaarverslag 2019. Zoals gebruikelijk heeft het Platform Cannabisondernemingen Nederland kosten noch moeite gespaard om er weer een sprankelende en goed leesbare uitgave van te maken. PCN-voorzitter Hein Schafrat meldt in zijn voorwoord dat 2019 als ‘stormachtig’ kan worden getypeerd. Terecht, een aantal belangrijke ontwikkelingen komt elders in het jaarverslag aan bod. Zoals: de eerste stappen naar de wietproef werden gezet, Nol van Schaik overleed in Spanje, Justitieminister Grapperhaus vloog naar Bangkok voor overleg over de zaak Johan van Laarhoven en de Hoge Raad oordeelde dat rookruimtes volledig moesten worden verboden. Verder is er aandacht voor het 25-jarig bestaan van de BCD, het 10-jarig jubileum van het VOC en de samenwerking van PCN en BCD in Platform Cannabis. Meer info: www.platformcannabis.nl

Olifant in Poolse zoo krijgt CBD

Fredzia, een jonge olifant in de dierentuin van Warschau, wordt behandeld met CBD om haar uit een diepe depressie te halen nadat Erna, de leidster van de olifanten, stierf. Dr Agnieszka Czujkowska: “Fredzia was niet alleen verdrietig, maar het tastte haar gezondheid aan door stress.” Olifanten vertonen dit gedrag vaker wanneer er een sterfgeval is. De Poolse dierentuin heeft actie ondernomen en geeft Fredzia CBD-olie. Het is de eerste keer dat een olifant dit toegediend krijgt. De eerste voorbereidingen zijn gestart; via onderzoek van uitwerpselen, bloed en speeksel is het cortisol-peil van Fredzia getest. De volgende stap is het toedienen van de CBD-olie. Daarna zal gecheckt worden of dat het cortisol-peil beïnvloed. Cortisol is een stresshormoon. We duimen voor Fredzia en hopen dat de CBD haar zal helpen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht