Flash news

Zwitserland start wietexperiment, maar nog veel onduidelijk

De Nationale Raad in Zwitserland heeft ingestemd met een experiment voor legale cannabis. Het gaat om organisch geteelde wiet die in eigen land is gekweekt. Een eerste voorstel werd in maart gedaan, maar vanwege de corona-crisis liep het vertraging op. Er is nog veel onduidelijk, maar het is de bedoeling dat cannabis consumenten deel nemen aan het project. Zij moeten wel aantonen dat ze al wiet roken. Dat bewijs moet worden geleverd via een onderzoek van een haar van de deelnemers. Ja, je leest het goed. Er is veel kritiek op het experiment in Nederland, maar de Zwitsers kunnen er ook wat van. Er wordt geschat dat er ongeveer 200.000 blowers in Zwitserland zijn, het land heeft 8.5 miljoen inwoners.

zwitserland start wietexperiment
elon musk

Elon Musk: Hier klopt iets niet

Je kunt van alles zeggen over Elon Musk, maar hij is geen zakenman die de controverse schuwt. De baas van Tesla sprak zich in het verleden al eens uit over cannabis en deed dat onlangs weer. In een tweet meldde de blowende CEO terecht dat het niet langer acceptabel is dat er nog steeds mensen naar de gevangenis gaan voor het bezit van cannabis, terwijl onze groene vriend tegelijkertijd legaal verkrijgbaar is in flinke delen van de USA. Musk: “Doesn’t make sense, isn’t right.” Gelijk heeft hij.

Ruigoord start crowdfunding

Ruigoord, het kunstenaarsdorp in de Amsterdamse haven waar eerder enige malen de Highlife Cup werd georganiseerd, start een crowdfunding actie. Door de corona-crisis kan de vrijplaats geen festivals zoals Landjuweel meer organiseren. Zonder deze inkomsten is de toekomst van de culturele vrijhaven in gevaar. Het dorp start daarom de actie ‘Geef de toekomst een dosis Ruigoord’ op doneer.ruigoord.nl. Wie doneert kan afhankelijk van zijn of haar bijdrage kiezen uit werken van diverse kunstenaars en fotografen die in Ruigoord actief zijn. Wie net zoals ooit Herman Brood en Nina Hagen wil trouwen in de Ruigoord kerk, kan dit met een donatie. Ook bedrijven zijn welkom om een personeelsfeest te houden in de kerk. (foto: Floris Leeuwenberg) www.ruigoord.nl

ruigoord start crowdfunding

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht