Pot Art van Zach Fernandez

Pot Art van Zach Fernandez

‘Hollyweed’ kunstenaar slaat weer toe

Zach Fernandez haalde dit jaar weer eens de krantenkoppen. De Amerikaanse kunstenaar die in 2017 het beroemde Hollywood bord in Los Angeles in Hollyweed veranderde, maakte voor The Gentleman de eerste filmposter ooit die totaal van wiet gemaakt is. Fernandez noemt zijn kunst ‘pot art’.

Op nieuwjaarsdag 2017 had hij de klus in drie uur geklaard. Voorzichtig plaatste hij in het donker 15 meter grote plastic letters over het iconische Hollywood teken in de heuvels in Los Angeles. De volgende morgen stond er Hollyweed. Zach Fernandez verklaarde later dat het een eerbetoon was aan Danny Finegood, een student die deze stunt eerder deed in 1976. Zijn andere doel was om het gebruik van cannabis bespreekbaar te maken.

Pot Art van Zach Fernandez

Jesushands

Fernandez noemt zijn kunst ‘pot art’. Zijn werk is vaak te zien op exposities in Los Angeles. Maar de kunstenaar met het alter ego Jesushands is van meerdere markten thuis. Zo produceert hij muziek en weet hij zelf ook wel het een en ander over het kweken van wiet. Na zijn Hollyweed stunt was het bedrijf Legacy Brands International er snel bij om een samenwerking met hem aan te gaan en pre-rolls onder zijn naam te verkopen. Vreemd genoeg zien we die nu niet meer terug op het internet. Zou dat ook een stunt van de kunstenaar zijn geweest? Hoe dan ook. Na zijn stunt verscheen een foto van Jesushands waarop hij trots poseerde met een pond wiet. Gekregen van Tommy Chong, aldus insiders. Waar of niet waar?

Uitdagend project

Eerder dit jaar haalde hij opnieuw de internationale pers. Hij maakte een filmposter voor The Gentleman, de laatste film van Guy Ritchie. In The Gentleman volgen we de avonturen van Mickey Pearson, een Amerikaanse expat die in London leeft en op grote schaal in cannabis handelt. Hij leeft als een miljonair dus doet hij er alles aan om aan de top te blijven. Maar dat is niet zo makkelijk, want de concurrentie ligt op de loer en wil zijn positie als topdealer overnemen. Op een door de kunstenaar zelf geplaatste video op Instagram vertelt hij dat hij alle delen van de cannabisplant heeft gebruikt voor de poster. Fernandez: “De toppen, de bladeren, de takken en de stam hebben allemaal een rol gespeeld om de poster tot leven te brengen. Het was een uitdagend project, maar ik ben tevreden met het resultaat.”

https://jesushands.work/

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht